Hoppa till huvudinnehållet

Fylla, skadegörelse och misshandel – så var natten i Värmland

Publicerad:
Foto: TT

Värmlandspolisen hade, enligt presstalesperson Christina Hallin, en lugn natt.

– Sett till större händelser får man säga att det var det, säger hon.

Men en del händelser sticker ut.

En, eller flera, okända gärningspersoner har haft sönder en ruta på en fastighet. Det inträffade vid 22.24, lördag kväll, på Hammarö.

– Det är lite oklart vad som hänt, säger Hallin. Vad som är klart är att det inte gått igenom rutan utan bara gjort ett hål.

I nuläget finns ingen misstänkt för skadegörelsen.

En man i 50-årsåldern misshandlades i en bostad i Säffle under natten. Gärningspersonen, en man i 45-årsåldern, har gripits och förhörts men kunde släppas efter beslut från åklagare.

Offret behövde inte uppsöka akutvård.

– Han har själv sagt att han nog kommer uppsöka vård i efterhand, men det har inte behövts någon ambulans- eller polistransport till sjukhus. Han har skador i ansiktet, säger Hallin.

Ytteligare en misshandel skedde i Karlstad vid 01.22. Enligt polisen har det varit stökigt på Bergvik under natten efter att flera personer bråkat med varandra. En man i 20-årsåldern utsattes för en misshandel.

– Det finns inga uppgifter om att han ska behövt akut vård.

Någon misstänkt för gärningen finns inte i nuläget.

– Vi har en målsägande och hans uppgifter om vilka som var på plats. Det får gå utredningsvägen där folk kallas till förhör.

Sju personer har omhändertagits i Karlstad för fylleri enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

– De flesta är i eller runt krogmiljöer. Det är två som är knutna till krogar eller restauranger i centrala Karlstad, en på Stora Torget, två på en restaurang på Herrhagen och ytterligare några runt krogarna i Karlstad, säger Hallin.

Artikeltaggar

Brott & blåljusChristina HallinFylleriHammaröKarlstadMisshandelSäffleSkadegörelse

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.