Hoppa till huvudinnehållet

Skellefteåtränaren till attack: ”Nu har det spårat, det får fan räcka”

Publicerad:
Robert Ohlsson bjöd på ett högst oväntat utspel. Foto: OLA WESTERBERG

Presskonferensen efter Skellefteå-Färjestad var som presskonferenser brukar – ganska tam.

Fram tills att Robert Ohlsson i Skellefteå från ingenstans stormade iväg med orden:

– Domarna måste upp i den här serien för nu har det spårat. Nu får det fan räcka, säger han irriterat.

Båda tränarna gick igenom matchen precis som brukligt.

Därefter tog Robert Ohlsson till orda igen och lämnade samtliga som frågetecken.

– Tufft närkampsspel har det varit tidigare men nu var det ett fult närkampsspel. Det gör mig jävligt irriterad och domarna måste upp i den här serien för nu har det spårat. Nu får det fan räcka. Det är klubbor i ansiktet och det sparkas undan skridskor och görs ingenting åt det, nu räcker det.

Tomas Mitell blev lämnad vid podiet och visste varken ut eller in.

– Var det något specifikt han syftade på, eller var det ett utspel bara för att? Jag kan ju vara irriterad på deras crosscheckingar på underarmar efter avblåsning mest hela tiden. I övrigt så har det varit en tuff och hård serie, men inte jättefult och hyfsat ärligt, säger Mitell och fortsätter.

– Jag tycker vi spelar tufft och hårt när matchen är igång, Skellefteå håller på och tjattrar lite och gör fula grejer efter avblåsning. Men jag vet inte om det var värre idag än det varit innan, han försöker väl få med sig momentum till Karlstad.

Din bild av serien är att den är tuff, men innanför ramarna för vad man kan förvänta sig i ett slutspel?

– Ja, det tycker jag. Som sagt, vi kan vara ganska irriterade på att de la Rose får sin tvåa tidigt i matchen och sen är det 50 sådana situationer som det inte tas för. Jag vet inte, jag tror att Robban försöker få domarna att ge dom någon utvisning i Karlstad.

Det var återigen en svårbedömd match för domarteamet som missade ett antal höga klubbor åt båda håll och båda bänkarna var stundtals irriterade.

Vad säger du generellt om domarnivån?

– Det är en svår serie för domarna, det smäller och det händer mycket grejer. Det är lättare för oss med videokamerorna efteråt såklart. Båda lagen försöker få fördel av det, de höga klubborna var inget medvetet från någon. Det är ingen spelare som vill vifta någon annan med klubban i ansiktet.

Färjestads back Mattias Göransson såg ut att ådra sig en skada i slutskedet, men Tomas Mitell lämnade lugnande besked om hans status.

– Det är lugnt tror jag, han hade något byte efter det så det ska vara okej.

På måndag väntar den sjätte kvartsfinalen i Löfbergs arena. FBK leder med 3–2 i matcher efter förlusten med 2–4 under lördagen.

Färjestad föll i nytt drama – kvartsfinalen lever vidareVoyce: Nej FBK – en bra period mot ett pressat Skellefteå räcker inte

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyRobert OhlssonSkellefteå AIKTomas Mitell

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.