Hoppa till huvudinnehållet

Polis skadad vid ungdomsbråk – försök till fritagning

Publicerad:
ARKIV.
ARKIV. Foto: Johan Nilsson/TT

En polis blev på fredagskvällen skadad under ett ingripande i Torsby då de skulle omhänderta en 17-årig pojke för fylleri – något andra ungdomar försökte sätta stopp för.

Det var vid 23-tiden som polisen kallades till en innebandyturnering för högstadieungdomar i Torsby efter samtal om stök och fylla.

När polis kom till platsen påträffade de en pojke i 17-års-åldern som de då beslutade att köra hem.

– Patrullen blev utsatt för någon typ av fritagningsförsök och det är flera som gav sig på patrullen som får motta flera slag, säger Jens auf der Heide som är vakthavande befäl på polisen i Bergslagen.

Under tumultet och i väntan på förstärkning blev en av poliserna utsatt för flera slag mot huvudet, när han senare föll till marken slog han i huvudet. auf der Heide kunde under natten inte uttala sig om skadeläget, under morgonen kom däremot nyheter kring polismannen.

– Han har en hjärnskakning, och det senaste jag har är att han ligger kvar på sjukhus, sa Christina Hallin, presstalesperson, under morgonen.

Framåt eftermiddagen fick polisen komma hem.

– Han mår under omständigheterna bra. Han har kraftig huvudvärk och en hjärnskakning eventuellt kraftig hjärnskakning, säger Hallin.

En man i 20-års-åldern är nu gripen och misstänkt för våld mot tjänsteman.

– Det är möjligt att det blir någon mer rubricering, men det är det jag har nu, säger Jens auf der Heide.

Mannen kunde förhöras under lördagsmorgonen och är nu anhållen, misstänkt för våld mot tjänsteman.

Artikeltaggar

Brott & blåljusJens auf der HeideTorsby

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.