Hoppa till huvudinnehållet

Stora förseningar i kollektivtrafiken

Publicerad:
Reporter Jonas Solberger
Jonas Solberger
jonas.solberger@nwt.se
Snöoväder ställer till det för kollektivtrafiken.
Snöoväder ställer till det för kollektivtrafiken. Foto: Johan Nilsson/TT

Det rejäla snöandet i länet har fått konsekvenser för flera av Värmlandstrafiks avgångar.

Under morgonen har Värmlandstrafik fått ställa in flera avgångar och det råder även stora förseningar på vissa.

De bussavgångar som har ställts in är linje 808 mellan Säffle och Ekenäs som skulle ha avgått 06.00, linje 116 mellan Arvika och Grums som skulle ha avgått 05.10, linje 602 mellan Forshaga och Karlstad som skulle ha avgått 06.08, linje 601 mellan Deje och Karlstad som skulle avgått 05.30.

Tåg från Sunne till Karlstad som skulle avgått 08.00 är inställt och ersatt med buss. Detsamma gäller tåg på samma sträcka som skulle avgått 06.47.

Uppdatering 10.05: Flera tåg mellan Karlstad och Torsby är inställda under eftermiddagen och kvällen. Det gäller avgångarna 13.20, 15.14, 17.11 och 18.58. Dessa avgångar ersätts med buss. I busstrafiken har förseningar och några få inställda avgångar rapporterats under morgonen.

Uppdatering 11.46: All skolbusstrafik är inställd i Säffle och Grums. Även på Hammarö, i Årjäng, Arvika och Kristinehamn har viss skolbusstrafik ställts in.

Artikeltaggar

ArvikaDejeEkenäsForshagaGrumsKarlstadResorSunneSäffleTransportVäderVärmlandstrafik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.