Hoppa till huvudinnehållet

Replik: Någonting gör vi väl ändå rätt

Publicerad:
NWT Debattredaktion
debatt@nwt.se
Men vi röstade nej till förslaget att utöka kommunstyrelsen, trots att det skulle drabba oss själva, skriver Jan-Olof Hesselstedt.
Men vi röstade nej till förslaget att utöka kommunstyrelsen, trots att det skulle drabba oss själva, skriver Jan-Olof Hesselstedt. Foto: Tommy Andersson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Till detta kunde man kommentera att vi tar hand om våra äldre och lagt grunden till att vi även framöver har ambitionen att fortsatt ligga i Sverigetoppen vad gäller utbildning för våra barn, skriver Jan-Olof Hesselstedt.

Svar till Anders Ahl (NWT 31/3).

I en brett upplagd debattartikel i NWT anklagar Sans och Balans’ Anders Ahl Vänstern på Hammarö för att syssla med personangrepp. I artikeln nämns mitt namn hela åtta gånger. Men jag säger inget om det. Han debatterar ju med mig. Jag uppfattar inte det som personangrepp.

Kan problemet vara att jag kallat Sans och Balans för ett populistiskt parti. Jag skrev det i en replik som svar på en debattartikel från Sans och Balans om politiken på Hammarö. En läsare som inte är bekant med förhållandena på Hammarö kunde inte dra någon annan slutsats efter att ha läst Sans och Balans artikel, än att Hammarö är svårt nedgånget, skuldsatt över skorstenen och där man plågar medborgarna med höga skatter. I NWT pryds samma artikel följdriktigt med en bild på en skitig fyr i rondellen på Hammaröleden. Artikeln kunde inte missförstås, därför valde jag att bemöta den.

Vi har byggt nytt äldreboende, nya skolor och förskolor. Därför har vi fått låna upp pengar till dessa satsningar och tillfälligt höjt skatten (den kommer att sänkas stegvis framöver). Till detta kunde man kommentera att vi tar hand om våra äldre och lagt grunden till att vi även framöver har ambitionen att fortsatt ligga i Sverigetoppen vad gäller utbildning för våra barn. Kommunen har också för andra året i rad rankats som Sveriges tryggaste kommun. Någonting gör vi väl rätt kan man tycka. Men detta kommenterar inte Sans och Balans. Man har en annan agenda med sin artikel.

Så skriver du en debattartikel

Några ytterligare kommentarer till debattartikeln från den 29 mars. Javisst fick Vänstern också en plats i kommunstyrelsen till följd av att Sans och Balans förhandlat med Hammarösamverkan att utöka styrelsen. Det blev en följd av hur platserna fördelades efter röstresultatet. Men vi röstade nej till förslaget att utöka kommunstyrelsen, trots att det skulle drabba oss själva.

Slutligen har vi inte ändrat oss vad gäller inflyttningen på ön. Den måste ske balanserat, det konstaterade vi redan när översiktsplanen togs 2018 och vi kommer fortsättningsvis ha tummen på denna fråga. Det innebär inte att vi säger nej till all exploatering med nya bostäder på ön. Vi vill t ex gärna se fler hyresrätter på Hammarös östra delar. Vi kommer också bevaka att de nya skolsatsningar som görs räcker många år framöver.

Jan-Olof Hesselstedt

Vänsterpartiet på Hammarö

Artikeltaggar

Anders AhlDebattFörskolorGrundskolanHammarö kommunHammaröledenHyresrätterJan-Olof HesselstedtSans o balansVänsterpartiet