Premiärförlust för Degerfors: ”Vi gjorde ett kvitteringsmål som blev bortdömt”

Publicerad:
Degerfors med Emma Tryggvesson föll med uddamålet borta mot Rössö. Arkivbild. Foto: Fredrik Narvelid

Degerfors föll med 0–1 borta mot Rössö.

– Det var en riktigt, riktigt sur förlust, säger DIF:s lagkapten Emma Tryggvesson.

I kväll var det seriepremiär för Degerfors IF:s damlag som är nykomling i division 1 norra Götaland. En premiär där förra årets serietvåa IK Rössö Uddevalla stod för motståndet på bortaplan och Rössö vann med 1–0. Hemmalagets Emma Karnström gjorde matchens enda mål i den 63:e minuten.

– Vi gjorde en bra match, säger Degerfors tränare Patrik Werner och fortsätter:

– Rössö hade väl någon mer målchans, men vi stod emot bra. Vi försvarade oss på ett bra sätt. De fick 1–0 på en hörna tyvärr och det är alltid surt att släppa in mål på fasta situationer. På slutet av matchen ändrade vi om och tryckte på framåt. Vi hade två bra lägen och vi gjorde även ett kvitteringsmål som blev bortdömt konstigt nog.

– Deras målvakt tappade bollen och vi satte 1–1, men domaren lyckades hitta en frispark emot oss. Jag tycker synd om oss, att vi inte fick en poäng för det var vi värda.

”Ska sälja oss dyrt”

Patrik Werner berättar att DIF:s bortdömda mål kom omkring den 93:e minuten.

– Vi slog en långboll som deras målvakt inte klarade av att hålla och tappade den. Men målvakterna är skyddade, så är det alltid. Men inte en enda person på arenan tyckte att det var frispark för hemmalaget, och ingen i Rössös lag reagerade heller. Det var synd som sagt, vi kämpade på bra och var värda en poäng.

– Men vi får ändå vara glada att vi lyckades matcha ett topplag från förra året. Vi visade att vi ska sälja oss dyrt och försöka hänga kvar i serien och det får vi ta med oss, och att vi hängde med bra.

Patrik Werner är tränare för Degerfors IF.
Patrik Werner är tränare för Degerfors IF. Foto: Fredrik Narvelid

”Vi överraskade ändå positivt”

Degerfors lagkapten Emma Tryggvesson var också besviken efter nederlaget.

– Det var en riktigt, riktigt sur förlust. Vi var med i matchen hela tiden även om Rössö hade ett stort bollinnehav. Men vi låg bra med och hade 0–0 i nästan 65 minuter. Det var ganska jämnt med målchanser och på slutet tryckte vi på och hade ett par chanser som kunde ha gett oavgjort.

– Så vi överraskade ändå positivt i vad som var en seriepremiär där vi hade några nya spelare i laget. Vi stod upp bra, och vad jag har förstått så är Rössö ett tippat topplag, säger Tryggvesson och ger sin syn på Degerfors bortdömda 1–1-kvittering i slutminuterna:

– Det var en situation där vi tyckte att Rössös målvakt tappade bollen och Jessica Axelsson satte bollen i mål för 1–1 som tyvärr blev bortdömt. På håll såg det som att vi borde ha haft 1–1 godkänt och på slutet hade vi som sagt totalt tre bra chanser för kvittering.

– Vi har definitivt något att bygga vidare på. Jag tycker att vi gjorde en bra match.

Torsdag 14 april spelar Degerfors hemmapremiär mot Lödöse Nygård IK.

Degerfors startelva

Anna Zander (mv), Sarah Bergman, Emilia Dahlström, Rebecca Stålhammar, Jessica Karlsson, Maja Edlund, Erica Eriksson, Tyra Eriksson, Ida Henriksson, Emma Tryggvesson, Elin Lindbäck.

Artikeltaggar

Degerfors IF DamDivision 1 norra Götaland, damerEmma TryggvessonFotbollPatrik Werner

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare