Hoppa till huvudinnehållet

OR-festen byter namn till Kommunfesten ”Blir en hejdundrande fest”

Publicerad:
The Refreshments kommer att spela i Uddeholmsladan istället för i Blinkenbergsparken.
The Refreshments kommer att spela i Uddeholmsladan istället för i Blinkenbergsparken. Foto: Pressbild

OR-grundaren Peter Åkerström som lämnat partiet var involverad i OR-festen som planeras den 26 maj. Nu har partistyrelsen beslutat att festen ska bli av, men i ny tappning. Den byter också namn till Kommunfesten.

– Vi vill tydliggöra att detta är en fest för alla invånare i Hagfors kommun, säger Thony Liljemark (OR), pressansvarig.

OR:s styrelse beslutade under torsdagskvällen att rockbandet The Refreshments ska spela i Uddeholmsladan istället för i Blinkenbergsparken som det var planerat.

– På det sättet så blir det vädersäkert. Vi ska se till att det går busstransport från Hagfors och Ekshärad till Uddeholmsladan. Vi ska också undersöka om det går att använda Z-tåget, säger Thony Liljemark.

Styrelsen utsåg Camilla Hülphers (OR) och Thor Millvik (OR) som ansvariga för kommunfesten och att de också ska ordna en festkommitté för att jobba med detta.

– Det kommer att bli en hejdundrande kommunfest, säger Thony Liljemark.

Thony Liljemark (OR), pressansvarig
Thony Liljemark (OR), pressansvarig Foto: Privat

Ser över ursprungsplanen

I ursprungsplanen för OR-festen fanns en del aktiviteter förlagda till Järntorget intill Coop. Bland annat att det skulle bjudas på kaffe och tårta, det skulle vara ansiktsmålning för barn och fordonsutställning. Det var också planerat att Dejefors musikkår ska spela, trial-uppvisning av Marcus Eliasson och att bollkonstnären Emil Jylhänlahti ska visa upp sina konster.

– En del av det som har varit aviserat kommer säkert att bli av, men något annat kanske plockas bort. De två personerna i styrelsen och festkommittén kommer att få jobba med detta och titta på vad man vill ha med.

– Vår avgångne ordförande Peter Åkerström har ju lagt en otrolig grund för det här och gjort mycket av grovjobbet med detta.
Thony Liljemark, pressansvarig

OR:s styrelse har beslutat om att använda en stor del av sitt partistöd till arrangemanget och har en budget.

– Budgeten ligger på cirka 170 000 kronor. Om det skulle vara så att det skulle kosta något mindre så vore ju det bra. Vi har ju bland annat den kommande valrörelsen som vi vill lägga pengar på.

Thony Liljemark tillägger:

– Vår avgångne ordförande Peter Åkerström har ju lagt en otrolig grund för det här och gjort mycket av grovjobbet med detta. Så nu tar styrelsen vid och fortsätter på den grund han har lagt. Men han ska ha all credd för detta.

Avslöjar: Därför lämnar OR:s grundare partiet – ”Har betett sig svinaktigt”Han är den mystiske brevskrivaren som fick OR-grundaren att hoppa avAvslöjar: Därför lämnar OR:s grundare partiet – ”Har betett sig svinaktigt”

Artikeltaggar

Hagfors kommunOberoende realisterPeter ÅkerströmPolitikThony Liljemark

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.