Hoppa till huvudinnehållet

Klassmålet blev inget värt för Stakkestad: ”Det är surt”

Publicerad:
Åke Stakkestad under förlusten i den första semifinalen mot HV71.
Åke Stakkestad under förlusten i den första semifinalen mot HV71. Foto: AXEL BOBERG

Åke Stakkestad prickade in 1–0 i krysset och gjorde därefter en stormatch, men det räckte inte.

– Det är surt. Vi var kanske lite trötta när vi skulle gå för kvitteringen, säger Stakkestad.

Åke Stakkestad fick chansen på sin favoritposition som center när Juliuz Persson saknades och tackade sannerligen för förtroendet.

Löftet prickade in 1–0 i första krysset från snäv vinkel 2.27 in i första perioden.

Målet var snyggt och knappast en slump.

– Vi hade målvaktsträning i går – jag, Lilja, Emil och Lennartsson. Då gjorde jag faktiskt två exakt såna. Vi skojade lite om det i båset efter målet, säger Stakkestad.

– Det var inte mycket ledigt. Kanske hjälpte han till lite när han lyfte upp målburen.

Imponerande insats

Målet videogranskades av just den anledningen. Domarna undersökte om pucken var inne innan HV-målvakten Jonas Gunnarsson flyttade målburen i sitt försök att rädda, men målet kvarstod.

– Jag hade inte koll på den regeln, men jag hade tyckt att det var konstigt om det inte hade blivit mål.

BIK var klart hetare under första halvan av första perioden och Stakkestad fortsatte med en stormatch efter att ha gjort sitt tredje mål för säsongen (3+6 på 30 matcher).

– Det kändes bra. Det är alltid gött att göra mål första bytet, jag levde la lite på det. Jag fick spela mycket och i en bra roll. Det är bara kul att ta förtroendet som man får, säger han.

– Första tio–tolv minuterna var det vi som ägde matchen – sedan växte de in lite i det. Vi fick undan första perioden med 1–0. Sedan tycker jag att det var en jämn match som böljade fram och tillbaka.

”Kanske lite trötta”

BIK hade bud på 2–0 i första perioden, men till slut böljade det i stället rätt för HV71.

Taylor Matson kvitterade halvvägs in i andra och Chad Billins fastställde slutresultatet till 2–1 sju minuter in i tredje.

– De gjorde målet i powerplay i tredje, det var surt.

BIK fick inte till något större kvitteringstryck mot slutet, men Stakkestad tycker att hans lag gjorde en bra bortamatch överlag.

– Vi var kanske lite trötta när vi skulle gå för ett kvitteringsmål. Vi gick på kort om folk.

Kalle Jellvert och David Lilja tvingades, som konstaterat, avbryta matchen i första respektive andra perioden.

– Vi visade en jäkla moral. Spelare som jag själv fick spela lite mer och gå in och göra det bästa av det. Dom ska vara rädda när våra spelare kommer tillbaka.

Schoultz om dubbla skadorna: ”Vet inte läget just nu”Aronssons stenhårda kritik mot Forsberg: ”Är som att han väger 30 kilo”BIK tappade ledning till förlust i första semifinalen

Artikeltaggar

Åke StakkestadBIK KarlskogaIshockeyJönköping

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.