Hoppa till huvudinnehållet

Bengt Gustavsson: ”Jag ber så hemskt mycket om ursäkt”

Publicerad:
”Tyvärr har jag en tendens att säga vad jag tycker och käften går oftast lite för fort”, skriver Bengt Gustavsson i ett insändarsvar.
”Tyvärr har jag en tendens att säga vad jag tycker och käften går oftast lite för fort”, skriver Bengt Gustavsson i ett insändarsvar.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Svar till ”Före detta medlem i Oberoende Realister”, NWT 7 april

Insändare. Peter Åkerström skiter inte i Hagfors - tvärtom!Han är den mystiske brevskrivaren som fick OR-grundaren att hoppa av

Bäste ”Före detta medlem i Oberoende Realister”, jag ber så hemskt mycket om ursäkt om jag uttryckte mig otydligt när det gäller Peter Åkerström. Sedan många år är jag en stor beundrare av hans enastående samhällsinsatser som du nämner i din insändare och intervjun med mig i NWT gäller enbart den senaste tidens händelser.

Inför OR:s årsmöte gjorde jag min plikt som valberedningens ordförande och i den ingår en bedömning av hur styrelsen fungerar. Efter att ha varit med på ett möte den 1 februari och efter att ha lyssnat på några av styrelsemedlemmarna kunde jag konstatera att arbetsklimatet inte var bra. Efter 45 år som ledarskapskonsult i företag och offentlig sektor anser jag mig ha kompetensen att göra den bedömningen. Resultatet blev att jag skrev ett brev med mina synpunkter och det var enbart styrelsemedlemmarna som fick det brevet. I brevet står bland annat att det är styrelseordföranden som har högsta ansvaret för att styrelsen fungerar, vem annars? Vem som gav brevet till massmedia vet jag inte, men den floppen var anledningen till att jag lyftes fram som ”den mystiske brevskrivaren”. Det är naturligtvis inget mystiskt med mitt skrivande, det var som sagt min plikt att göra den analysen för att säkra OR:s framtid.

Så till mitt klumpiga uttalande om att Peter Åkerström ”skiter i Hagfors”. Tyvärr har jag en tendens att säga vad jag tycker och käften går oftast lite för fort, men vad jag menar är att styrelsen borde ha tagit upp min kritik och kommit fram till att antingen förbättra arbetsklimatet eller också helt enkelt tala om för mig att jag hade fel. I stället hamnade ärendet i massmedia och Peter lämnade både ordförandeposten och alla sina viktiga uppdrag i olika nämnder. För mig är det att strunta i vad man har åtagit sig - i det här fallet att strunta i Hagfors - och så gör man bara inte om man har tagit på sig ett sådant samhällsansvar. Det stora sammanhanget är alltid viktigare än jag som person. Men detta beteende stämmer väl med något jag länge sett inom politiken. När en politiker gör bort sig så tar han sitt ansvar genom att avgå, vi andra tar vårt ansvar genom att stanna kvar och reda ut situationen. Nog om detta, Peter Åkerström har gjort ett fantastiskt jobb här i Hagfors och jag beklagar verkligen att det gick så snett den här gången!

Bengt Gustavsson

Artikeltaggar

HagforsInsändareOberoende realisterPeter Åkerström