Hoppa till huvudinnehållet

22-åring döms till fängelse för våldtäkt och sexsköp

Publicerad:
En 22-årig man döms till ett års fängelse för våldtäkt. Han döms även för köp av sexuell tjänst.
En 22-årig man döms till ett års fängelse för våldtäkt. Han döms även för köp av sexuell tjänst. Foto: Helena Karlsson

En 22-årig man döms till ett års fängelse för våldtäkt. Han döms även för sexköp – som avslöjades när våldtäkten utreddes.

Misstänkt våldtäktsman åkte fast för sexköp – med ett år gammalt dna i kondom

Våldtäkten som mannen döms för inträffade i januari i år. Mannen befann sig på fest hemma hos en kvinna som han vid tillfället arbetade tillsammans med.

Efter festen gick kvinnan och lade sig. Hon har i förhör berättat att hon vaknade till två gånger av att mannen förgrep sig på henne. Mannen säger sig inte ha något minne av att detta ska ha hänt och förnekar brott.

Tingsrätten konstaterar i domen att kvinnan har varit tydlig med vad hon minns av händelsen och att hennes berättelse har varit fri från motsägelser. Tingsrätten bedömer henne som trovärdig och att hennes uppgifter är tillförlitliga. Därför bedömer tingsrätten att hennes berättelse utger tillräckligt stark bevisning. När det gäller mannens uppgifter bedömer tingsrätten att de inte försvagar åklagarens bevisning - och anser därför att det är ställt utom rimlig tvivel att han begått gärningen.

Den andra åtalspunkten, köp av sexuell tjänst, gäller en händelse i en campingstuga i december 2020. 22-åringen har erkänt att han begått detta brott.

Tingsrätten dömer 22-åringen till fängelse i ett år. Han ska även betala skadestånd på 86 156 kronor till kvinnan.

Artikeltaggar

Brott & blåljusKöp av sexuella tjänsterVåldtäktVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.