Hoppa till huvudinnehållet

Nätverkande på travbanan ska ge mer affärer i Årjäng

Publicerad:
Den tidigare restaurangkoncernchefen och tillträdande näringslivsutvecklaren i Årjäng,  Thorill Pettersson, tror mycket på nära kontakter och nätverkande som ett sätt att utveckla sina affärer. Det kommer hon att satsa på i sin nya roll. Hon säger att hon vill få Årjängs företagare att slå sig för bröstet mer och tro mer på sig själva.
Den tidigare restaurangkoncernchefen och tillträdande näringslivsutvecklaren i Årjäng, Thorill Pettersson, tror mycket på nära kontakter och nätverkande som ett sätt att utveckla sina affärer. Det kommer hon att satsa på i sin nya roll. Hon säger att hon vill få Årjängs företagare att slå sig för bröstet mer och tro mer på sig själva. Foto: Jonas Klint

Det är runt den lokala travbanan som Årjängs företagare träffas, umgås och knyter kontakter.

Nu har ett nytt nätverk med koppling till travet bildats. När Affärstravet lanserades på onsdagen kom cirka 60 personer från näringslivet.

– Det är över förväntan, säger moderatorn Jenny Sidenvall.

Företagsträffar på Årjängstravet har arrangerats i snart 30 år i olika former. Nu växlar Årjängstravet upp samarbetet med det lokala näringslivet och startar en ny plattform för nätverkande: Affärstravet. Banchefen Johanna Karlin säger att i princip alla befintliga partners bland företagarna har valt att vara med och köpa in sig i det nya samarbetet.

– Folk vill träffas och nätverka, säger Johanna Karlin.

Travbanechefen Johanna Karlin är glad över att intresset från partnerföretagen var så stort. Den nya nätverksplattformen blir en win-win för både kommunens företagare och travbanan, menar hon.
Travbanechefen Johanna Karlin är glad över att intresset från partnerföretagen var så stort. Den nya nätverksplattformen blir en win-win för både kommunens företagare och travbanan, menar hon. Foto: Jonas Klint
Jenny Sidenvall är en av personerna som sett till att Affärstravet blev av. Hon var moderator under lanseringen och var glad över den stora uppslutningen.
Jenny Sidenvall är en av personerna som sett till att Affärstravet blev av. Hon var moderator under lanseringen och var glad över den stora uppslutningen. Foto: Jonas Klint
Anders Nilsson, ölbryggare på Wiksfors bryggeri i Långserud, var på plats och lät Årjängsföretagarna smaka på hans prisbelönta lättöl.
Anders Nilsson, ölbryggare på Wiksfors bryggeri i Långserud, var på plats och lät Årjängsföretagarna smaka på hans prisbelönta lättöl. Foto: Jonas Klint
Jonas Ås är vd och koncernchef för Årjängsbaserade Interjakt, en snabbväxande kedja av jaktbutiker. Han sa att målet i år är att nå 100 butiker och 1 miljard kronor i omsättning. Han tror mycket på aktivt nätverkande som den som bedrivs på travbanan. ”Den här typen av verksamhet är ofta underskattad” sa han.
Jonas Ås är vd och koncernchef för Årjängsbaserade Interjakt, en snabbväxande kedja av jaktbutiker. Han sa att målet i år är att nå 100 butiker och 1 miljard kronor i omsättning. Han tror mycket på aktivt nätverkande som den som bedrivs på travbanan. ”Den här typen av verksamhet är ofta underskattad” sa han. Foto: Hello kommunikation
Elenor Karlsson, PR- och kommunikationsansvarig på Nordmarkens Näringsliv, kunde nöjt konstatera att premiärdagen för det nya nätverket blev lyckad.
Elenor Karlsson, PR- och kommunikationsansvarig på Nordmarkens Näringsliv, kunde nöjt konstatera att premiärdagen för det nya nätverket blev lyckad. Foto: Jonas Klint
Westra Wermlands sparbank är en tung partner i organisationen Nordmarkens näringsliv. Kontorschefen i Årjäng, Marcus Myrebring, sa att WWS är den enda banken med kontor i Årjäng och att man inte har några planer på att lägga ner där. Tvärtom vill man fortsätta satsa, sa han.
Westra Wermlands sparbank är en tung partner i organisationen Nordmarkens näringsliv. Kontorschefen i Årjäng, Marcus Myrebring, sa att WWS är den enda banken med kontor i Årjäng och att man inte har några planer på att lägga ner där. Tvärtom vill man fortsätta satsa, sa han. Foto: Jonas Klint
Nätverkande och trav är en utmärkt kombination tyckte de cirka 60 företagarna som både nätverkade och tittade på lunchtrav på onsdagen.
Nätverkande och trav är en utmärkt kombination tyckte de cirka 60 företagarna som både nätverkade och tittade på lunchtrav på onsdagen. Foto: Jonas Klint
Kommunalrådet Daniel Schützer (S) är inte bara kommunens ledande politiker utan också en stor travfantast. Han höll i ett frågequiz och bjöd dessutom deltagarna på sina travtips för dagen.
Kommunalrådet Daniel Schützer (S) är inte bara kommunens ledande politiker utan också en stor travfantast. Han höll i ett frågequiz och bjöd dessutom deltagarna på sina travtips för dagen. Foto: Jonas Klint
Det finns ett uppdämt behov av att träffas fysiskt igen efter den långa pandemin, menade många av deltagarna.
Det finns ett uppdämt behov av att träffas fysiskt igen efter den långa pandemin, menade många av deltagarna. Foto: Hello kommunikation
Kjell Ericsson, stark man i kommunen fortfarande även om hans aktiva politiska karriär ligger lite bakåt i tiden, var förstås på plats för att se när det nya affärsnätverket bildades.
Kjell Ericsson, stark man i kommunen fortfarande även om hans aktiva politiska karriär ligger lite bakåt i tiden, var förstås på plats för att se när det nya affärsnätverket bildades. Foto: Jonas Klint
Handelskammaren Värmland representerades av Eva Johansson, Arvika (i mitten).
Handelskammaren Värmland representerades av Eva Johansson, Arvika (i mitten). Foto: Hello kommunikation

Artikeltaggar

ÅrjängÅrjängstravetFöretagandeInterjaktJohanna KarlinKjell EricssonNäringsliv

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.