Hoppa till huvudinnehållet

Nya OR-ordföranden om turbulensen: ”Fått alldeles för stora proportioner”

Publicerad:
Camilla Hülphers, ny ordförande i partiet Oberoende realister.
Camilla Hülphers, ny ordförande i partiet Oberoende realister. Foto: Privat

NWT avslöjade nyligen att företagaren Bengt Gustavsson är brevskrivaren som fick OR:s grundare Peter Åkerström att avgå. Partiet är idag fåordigt kring turbulensen.

– Den här historien har fått alldeles för stora proportioner. Styrelsen hanterar detta internt och inte i media, säger OR:s nye ordförande Camilla Hülphers i en skriftlig kommentar.

Bengt Gustavsson berättade att han i egenskap av ordförande i valberedningen för OR hade gjort skrivelsen till partistyrelsen. I skrivelsen framfördes kritik mot Peter Åkerström som då var ordförande för OR. Bengt Gustavsson sa till NWT att kritiken kom från ett flertal styrelsemedlemmar.

– OR slaktade han, styrelsen betyder ingenting för honom, Hagfors skiter han i och medmänniskor betyder inget för Peter Åkerström utan det är bara han själv det handlar om. Som ordförande fungerade han inte bra. Därför fungerade inte styrelsen för de var rädda för honom. I skrivelsen förklarade jag också att jag avgick som valberedningens ordförande för jag kunde inte lura in människor i en sån miljö, sa Bengt Gustavsson till NWT.

”Offentlig pajkastning”

Nu ger OR:s nye ordförande Camilla Hülphers en skriftlig kommentar i ett sms till NWT:

”Den här historien har fått alldeles för stora proportioner. Styrelsen hanterar detta internt och inte i media. Vi tycker det är mycket olyckligt att det pågår offentlig pajkastning mellan tidigare ordföranden och en person som inte tillhör styrelsen. Som vi meddelat tidigare har vi sedan en tid ny ordförande och ny styrelse och fokus ligger nu på höstens val.”

NWT är därefter i kontakt med OR:s pressansvarige Thony Liljemark.

– Jag har ingen mer kommentar utöver den du har fått av Camilla. Det här hanterar vi internt i styrelsen. Vi kommer inte att hantera det här i media ytterligare.

Thony Liljemark, pressansvarig (OR)
Thony Liljemark, pressansvarig (OR) Foto: Privat

Står ni bakom det som Bengt Gustavsson säger?

– Jag hänvisar till den kommentar du har fått av Camilla, säger Thony Liljemark.

Peter Åkerström var även involverad i OR-festen som ska arrangeras den 25 maj, där rockbandet The Refreshments är det stora dragplåstret.

OR bjuder på fest med The Refreshments: ”Behövs mer rock'n'roll i politiken”

Blir OR-festen av som planerat?

– Planen är att den ska bli av som vi har sagt. Men styrelsen ska ta upp frågan till behandling redan ikväll (torsdag) och helt enkelt diskutera festen. Men att festen blir av, det är planen nu i alla fall, säger Thony Liljemark.

Bengt Gustavsson avgick som ordförande i valberedningen. Men efter årsmötet är han istället vice ordförande i valberedningen. Ny ordförande för valberedningen är Torbjörn Hedlund.

Så här ser nya styrelsen i OR ut i sin helhet: Ordförande/partiledare : Camilla Hülphers

Vice ordförande: Michael Kjellstrand, Sekreterare: Annika Hagberg, Kassör: Thor Millvik

Övriga styrelseledamöter:Samuel Nilsson, Leif Svensson, Jeroen van Bussel, Thony Liljemark, Ludwig Hülphers

Styrelsesuppleanter:Kiki Engström, Alec Boksjö, Maria Bertelsen

Artikeltaggar

Camilla HülphersHagfors kommunOberoende realisterPeter ÅkerströmPolitikThony Liljemark

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.