Hoppa till huvudinnehållet

Nöjesfabriken i samarbete för Karlstads konsertsommar

Publicerad:
Olle Nilsson och Ola Bergli på Nöjesfabriken tillsammans med Anna Åberg Bucht och Mathias Bucht som driver Button Town Café.
Olle Nilsson och Ola Bergli på Nöjesfabriken tillsammans med Anna Åberg Bucht och Mathias Bucht som driver Button Town Café. Foto: Carl Edlom

De båda konsertarrangörerna Nöjesfabriken och Button Town Café gör gemensam sak med sommarens bokningar. Plura, Moonica Mac och Weeping Willows är några av akterna som kommer.

– Det känns bra att våga öppna upp och hjälpa varandra, säger Olle Nilsson på Nöjesfabriken.

Nöjesfabriken byggde om Innergården under fjolåret och nu presenterar de ett antal konserter som ska förgylla sommarkvällarna på Herrhagen i Karlstad. Inleder gör Movitz den 20 maj och sedan gästar bland andra Ana Diaz, Avantgardet, Weeping Willows och Moonica Mac fabrikens innergård.

– Innergården är byggd i tre etage så vi kan ta in drygt 500 personer, säger Ola Bergli på Nöjesfabriken.

Totalt är det över 20 arrangemang, i regel har Nöjesfabriken bokat musik till varje fredag och lördag.

– Några artister är återkommande, några nya och några lokala, säger Olle Nilsson som är marknadschef på Nöjesfabriken.

Sommaren på Innergården

Movitz! (20/5), Johan Airijoki (4/6), Myra Granberg (10/6), Ana Diaz (11/6), Svenne Rubins (17/6), Tjuvjakt (1/7), Siena Root och Lykantropi (8/7), Avantgardet och Florence Valentin (9/7), Steve ´n´ Seagulls (14/7), Dina ögon (15/7), Moonica Mac (16/7), Weeping Willows (22/7), Roffe Wikström (23/7), Uno Svenningsson (29/7), Sahara Hotnights (30/7), John Lindberg Trio (6/8), Kalasturnén (12/8), Lars Demian och David Tallroth (20/8), Comboio (27/8) och Rob Coffinshaker (3/9).

Bland de lokala akterna finns Lykantropi och Comboio, sommaren på Nöjesfabriken får även besök av finska Steve 'n' Seagulls.

– Vi har bokat fram till början av september, längre än så har vi inte vågat med tanke på att vädret kan spöka, säger Ola Bergli och hintar om att flera bokningar kan tillkomma.

Bob hund, Krunegård och Johnossi till festival i Karlstad

"Undvika onödig konkurrens”

Nöjesfabriken bokar konserter även utanför huset på Herrhagen, Lars Winnerbäck på Mariebergsskogen och Tomas Andersson Wij och Mauro Scocco på Alsters herrgård är två exempel.

– Nu har vi inlett ett samarbete med Button Town Café också, berättar Olle Nilsson.

– Vi har en öppen dialog för att undvika onödig konkurrens.

– Vårt samarbete är ett sätt att hjälpa och komplettera varandra, säger Anna Åberg Bucht som driver Button Town Café tillsammans med Mathias Bucht.

– Karlstad är för litet för att vi ska stångas med varandra, det är bättre att vi lyfter varandra, säger Ola Bergli.

Samarbetet görs kring bokningar och marknadsföring bland annat.

– Vår första konsert i sommar bli med duon Moonlet, som består av Eric Gadd och hans fru Cornelia, fortsätter Mathias Bucht.

Bland de övriga artisterna som gästar Button Town Café i Knappstad strax utanför Karlstad finns Plura och Jakob Hellman.

– Vi har en publikkapacitet på 250 personer och nytt för i år är ett festivaltält som är 250 kvadratmeter så vi kan husera publik även vid dåligt väder.

Sommaren på Button Town Café

Moonlet (28/5), Greenfreeks (4/6), Louise Hoffsten (11/6), Alabama Lovesnakes (18/6), Tallmoe (9/7), Plura (16/7), Jakob Hellman (22/7), Mats Ronander med Alabama Lovesnakes (6/8) och Sophie Zelmani (13/8).

Utöver konserter arrangerar Button Town Café quiz- och allsångskvällar.

– Vi har Alexandra Larson som sing-alongledare och den första kvällen gästas av Rongedals så temat blir disco, säger Anna Åberg Bucht.

– I sommar kommer båtbussen att lägga till vid oss, vi chartrar en egen båtbuss som efter varje konsert tar besökarna in till stan.

Artikeltaggar

Button town caféFestivalerKonserterLouise HoffstenMusikNöje/KulturNöjesfabrikenOla BergliPlura Jonsson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.