Hoppa till huvudinnehållet

Kommunalrådet försvarar kontroversiella studentbeslutet: ”Helt rimligt”

Publicerad:
Kommunalråd Kristina Lundberg (C) har förtroende för det beslut som fattats angående studentfirandet i Sunne.
Kommunalråd Kristina Lundberg (C) har förtroende för det beslut som fattats angående studentfirandet i Sunne. Foto: Daniel Olausson

Föräldrarna får inte vara med på studentfirandet i Sparbankshallen, kunde NWT berätta under onsdagen.

Ett beslut som kommunstyrelsens ordförande i Sunne står bakom.

– Det låter helt rimligt, den bedömningen de gjort, säger Kristina Lundberg (C).

– Det finns rapporter om ökad smittspridning och att samla alla elever, all personal samt nära och kära i samma lokal har inte riktigt känts som det ligger i tiden.

Så motiverade Fredrik lJmker Snell, rektor på SG/Broby, beslutet om att föräldrar inte tillåts närvara inne i Sparbankshallen under studentfirandet.

Men Kristina Lundberg menar att det blir ett firande liknande andra kommuner i Värmland.

Smittskyddsläkaren: ”Finns inga rekommendationer från oss”

– Det som kanske är viktigt att komma ihåg är att så här som vi kommer göra är, som jag uppfattar det, som alla andra redan gör. Vi kommer göra på samma sätt som i övriga Värmland.

Men ert beslut är taget med anledningen av coronaviruset?

– Det låter helt rimligt, den bedömningen de gjort.

Trots att det inte finns några restriktioner eller rekommendationer i samhället överlag?

– Vi har vårt vaccinationskrav på vår personal, pandemin är inte över utan det finns fortfarande krav inom hälso- och sjukvården hur man ska hantera olika saker. Det finns fortfarande smitta. Sen hur man väljer att göra olika firanden är inte ett politiskt beslut, men det låter som en rimlig bedömning.

Förstår du kritiken som har kommit fram att det till exempel kan vara fullsatt i Löfbergs arena men inte i Sparbankshallen?

– Absolut. Under pandemin har vi sett flera inkonsekvenser där det har varit konstigt att vi kan vara många personer i ett köpcentrum men vi har inte fått träffas i andra sammanhang. Det är väldigt svårt att ha regler som fungerar rakt över. Så det kan jag förstå att det känns konstigt, säger Kristina Lundberg och tillägger:

– Familjen får ta emot vid utspringet vilket är en ganska härlig tradition, även om det fungerat annorlunda här förut.

Artikeltaggar

Kristina LundbergNyheterStudentenSunneSunne kommun

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.