Hoppa till huvudinnehållet

Kolsvikområdet i Sunne: ”Det kan bli bostäder och förskola”

Publicerad:
Reporter Dan Enwall
Dan Enwall
dan.enwall@fryksdalsbygden.se
Snart drar planarbetet i gång för Kolsvikområdet i Sunne. Utvecklingsledaren Anders Olsson berättar att man kan komma att föreslå byggrätter för både bostäder och förskola.
Snart drar planarbetet i gång för Kolsvikområdet i Sunne. Utvecklingsledaren Anders Olsson berättar att man kan komma att föreslå byggrätter för både bostäder och förskola. Foto: Daniel Olausson/ Bengt Krönström

Snart börjar planarbetet med Kolsvikområdet i Sunne. Ett troligt scenario är att det byggs bostäder på området, men även behovet av ny förskola finns med i ekvationen.

– Det skulle kunna bli både och, säger Anders Olsson, utvecklingsledare på Sunne kommun.

Sedan Sunne kommun ”bytt till sig” Kolsvikområdet av IFK Sunne mot Kolsnäsområdet har frågan varit vad området ska komma att användas till.

– Vi har fått ett uppdrag från politiken att starta ett planarbete. Vi har bara hunnit börja titta på det. En av möjligheterna som finns är att bygga bostäder där. Men vår förskoleverksamhet tror att det på sikt behöver byggas en ny förskola. Och då kan en annan möjlighet vara att titta på det när det gäller den här platsen. Men en detaljplan ska göras och den processen har vi framför oss, säger Anders Olsson.

Hur ser tidsperspektivet ut?

– I höst kommer vi säkert att ha ett planförslag klart som läggs fram för politiken och sedan i bästa fall kan gå ut på samråd. Det kan bli så att vi föreslår byggrätter för både bostäder och förskola så får vi se hur behovet ser ut i slutändan, säger Anders Olsson.

Artikeltaggar

Anders OlssonNyheterSunneSunne kommun

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.