Hoppa till huvudinnehållet

Italienska restaurangen tar över Veros lokaler i Karlstad

Publicerad:
Andrea Masci och Jenny Svensson, ägare av Oliveriet.
Andrea Masci och Jenny Svensson, ägare av Oliveriet.

Oliveriet slår snart upp dörrarna till sin andra restaurang i Värmland. Nu står det klart att man tar över Veros gamla lokaler på Järnvägsgatan i Karlstad.

– Förhoppningen är att vi kan öppna i maj, säger ägaren Jenny Svensson.

Oliveriet finns redan i Kristinehamn där restauranggästerna får smaka på diverse italienska specialiteter. Jenny Svensson driver restaurangen tillsammans med sin man Andrea Masci.

NWT rapporterade i mars om att man utökar och öppnar upp även i Karlstad. Där står det nu klart att man tar över Veros gamla lokaler på Järnvägsgatan.

– Vi är supernöjda med lokalen, den har en lång och rik historia. Nu försvinner varumärket Vero därifrån, men vi tar vid med vårat koncept. Det blir egengjord pasta och pizza till exempel. Vi ska bara få in den gigantiska italienska pizzaugnen genom den smala dörren, skrattar Jenny.

Har ni några planer för öppningshelgen?

– Vi har massa planer, men vi återkommer när allt är klart för öppning. Nu vill jag bara få allt på plats!

Jenny Svensson säger att mottagandet från Karlstadsborna har varit väldigt positivt.

– Det har varit ett fantastiskt fint mottagande. Folk har redan hört av sig om bokningar och evenemang. Det värmer när man kommer från lilla Kristinehamn till ”storstan”.

Artikeltaggar

JärnvägsgatanJenny SvenssonKrogarMat och dryckOliveriet

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.