Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Snart har vård och omsorg i Karlstad ingen personal kvar

Publicerad:
”Låt oss ha rimliga scheman och arbetsbelastning i vården”, skriver insändarskribenten.
”Låt oss ha rimliga scheman och arbetsbelastning i vården”, skriver insändarskribenten. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Nu får det vara bra med rökridåer från vård- och omsorgsförvaltningen. Vi personal har försökt prata med er så skriv inte i NWT att vi ska föra dialog med er.

De svar ni ger oss är, ”vi kan inte svara”, eller ”för verksamhetens bästa”. Snart har ni ingen personal kvar. Personal med många år och utbildningar i bagaget. Det kan väl inte vara bra för verksamheten eller deras kunder?

Det som ska göras är att ta bort delade turer, men ni rotar runt för både dag/natt som får mindre återhämtning samt flera arbetspass för både dag/natt. Det kommer bara leda till mer sjukskrivning och uppsägningar. Sjukskrivning kostar pengar. Det fattas personal för att genomföra detta.

Ekonomi i vården fick kommunen av regeringen för att tillsätta mer personal. Vart tog de pengarna vägen? Jo, till att projektanställa folk som ska sitta med scheman. Det är dyrt med projektanställda - och ni pratar ekonomi på kommunen.

Låt oss ha rimliga scheman och arbetsbelastning i vården så kan vi fortsätta med det bra jobb vi utför i dag i kommunen. Hur det än är så har vi en kropp att ta hänsyn till - den orkar inte hur mycket som helst. Vi har även ett liv utanför jobbet och en familj man vill se och umgås med.

Uskan

Artikeltaggar

InsändareKarlstadKarlstads kommunUndersköterskaVård- och omsorgsförvaltningen