Beslutet fattat – det här händer med folkracefesten på Kalvholmen

Publicerad:
Det blir full fart på Kalvholmen i tre år till. Här dundrar rallystjärnan Pontus Tidemand fram i en vit Volvo.

Festligt, fullsatt och folkrace.

NGK-Masters har hittat ett vinnande koncept på Kalvholmens motorstadion. Nu står det klart att tävlingen blir kvar i Karlstad.

– Med NGK Spark Plugs som naming partner tryggar vi tävlingens stjärnstatus fram till 2024. Tillsammans med Karlstads MC-Bil kan vi nu satsa ytterligare på att utveckla arena och evenemang, säger Per Andersson från arrangerande Racecrew i ett pressmeddelande.

Tävlingen som startade 2005 i Arvika går nu in på sin 17:e upplaga.

Det som till en början bara var “en kul grej” har vuxit till en tävling med stor prestige bland Sveriges motorsportstjärnor. I NGK-Masters har de fått ta sig an folkracesportens största profiler i stenhårda dueller på Kalvholmens motorstadion i Karlstad.

Bakom arrangemanget för NGK-Masters står Racecrew och Karlstad MC Bil. Föreningen, som står för driften av tävlingen, är en viktig pusselbit i förlängningen av avtalet och arrangemanget på Kalvholmens motorstadion.

Arenan har för övrigt präglats av den årligen återkommande folkracefesten. Bland annat har startrakan döpts efter femfaldige NGK-segraren Daniel Wall. Inledningen på varvet heter numera ”Wall Steet”.

Att det nu blir ytterligare tre NGK-år i Karlstad ser klubben mycket positivt på.

– Vi tycker det är fantastiskt kul att få fortsätta med NGK-Masters här på Kalvholmen, vilket ger oss möjligheten att fortsätta investera i vår anläggning och skapa förutsättningar för en ännu starkare tävling de kommande åren. Vi ser oerhört mycket fram emot oktober och ett nytt NGK, säger Karlstad MC Bil:s ordförande Jörgen Svensson.

Artikeltaggar

Kalvholmens motorstadionMotorsportNGK-mastersPontus Tidemand

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare