Hoppa till huvudinnehållet

Beslutet fattat – det här händer med folkracefesten på Kalvholmen

Publicerad:
Det blir full fart på Kalvholmen i tre år till. Här dundrar rallystjärnan Pontus Tidemand fram i en vit Volvo.

Festligt, fullsatt och folkrace.

NGK-Masters har hittat ett vinnande koncept på Kalvholmens motorstadion. Nu står det klart att tävlingen blir kvar i Karlstad.

– Med NGK Spark Plugs som naming partner tryggar vi tävlingens stjärnstatus fram till 2024. Tillsammans med Karlstads MC-Bil kan vi nu satsa ytterligare på att utveckla arena och evenemang, säger Per Andersson från arrangerande Racecrew i ett pressmeddelande.

Tävlingen som startade 2005 i Arvika går nu in på sin 17:e upplaga.

Det som till en början bara var “en kul grej” har vuxit till en tävling med stor prestige bland Sveriges motorsportstjärnor. I NGK-Masters har de fått ta sig an folkracesportens största profiler i stenhårda dueller på Kalvholmens motorstadion i Karlstad.

Bakom arrangemanget för NGK-Masters står Racecrew och Karlstad MC Bil. Föreningen, som står för driften av tävlingen, är en viktig pusselbit i förlängningen av avtalet och arrangemanget på Kalvholmens motorstadion.

Arenan har för övrigt präglats av den årligen återkommande folkracefesten. Bland annat har startrakan döpts efter femfaldige NGK-segraren Daniel Wall. Inledningen på varvet heter numera ”Wall Steet”.

Att det nu blir ytterligare tre NGK-år i Karlstad ser klubben mycket positivt på.

– Vi tycker det är fantastiskt kul att få fortsätta med NGK-Masters här på Kalvholmen, vilket ger oss möjligheten att fortsätta investera i vår anläggning och skapa förutsättningar för en ännu starkare tävling de kommande åren. Vi ser oerhört mycket fram emot oktober och ett nytt NGK, säger Karlstad MC Bil:s ordförande Jörgen Svensson.

Artikeltaggar

Kalvholmens motorstadionMotorsportNGK-mastersPontus Tidemand

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.