Hoppa till huvudinnehållet

Bröder attackerades av ungdomsgäng på McDonalds – en knivskars

Publicerad:
Arkivbildsmontage.
Arkivbildsmontage. Foto: Claudio Bresciani/TT

Två bröder från Värmland övernattade på Jula Hotell i Skara och blev sugna på hamburgare natten mot torsdagen. Vid besöket på McDonalds attackerades männen av ett större ungdomsgäng. En av dem knivskars i ryggen.

– Det finns ingen gripen eller misstänkt, säger Michael Ståhlgren på polisen.

Polisen larmades till McDonalds i Skara klockan 02.28 natten mot torsdagen. Enligt larmet hade två bröder hamnat i en dispyt med ett ungdomsgäng och därefter blivit misshandlade.

– En av männen har blivit ytligt knivskuren i ryggen och den andre har fått motta slag i ansiktet och sparkar mot kroppen, säger Tomas Vänerfors, stationsbefäl på Lidköpingspolisen.

De utsatta männen behövde inte föras till sjukhus. Ambulanspersonalen undersökte dem på plats.

Gärningspersonerna försvann senare från platsen. De två målsägandena ska inte veta vilka gärningspersonerna är.

– Vi har sökt utan resultat, säger Tomas Vänerfors.

Klagade på höga musiken

Michael Ståhlgren, utredare på polisen i västra Skaraborg, berättar på torsdagsförmiddagen att bröderna bodde på Jula hotell och besökte Skara för jobbuppdrag. Under natten bestämde de sig för att köpa hamburgare på McDonalds.

– Vi har hittills hållit förhör med en av männen. Det har framkommit att ett större ungdomsgäng spelat hög musik på parkeringen och någon form av meningsskiljaktigheter har uppstått i samband med detta, säger Michael Ståhlgren.

Har ni fått några signalement på gärningsmännen?

– Nej, inte jättemycket. Troligtvis handlar det om personer mellan 15 och 25 år. Det finns övervakningskameror inne på restaurangen och vi ska försöka få fram materialet från dessa. Kanske visar det sig att någon av gärningsmännen varit inne och handlat innan händelsen.

Finns det några vittnen till händelsen?

– Nej, det verkar inte så.

Polisen rubricerar ärendet som grov misshandel och misshandel.

Artikeltaggar

Brott & blåljusSkara

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.