Hoppa till huvudinnehållet

Konstförening reder ut begreppen om tryck i konsten

Publicerad:
Lena Bonnevier i Värmlands konstförening.
Lena Bonnevier i Värmlands konstförening. Foto: Lena Richardson

Grafik, print, giclée – vet du vad som är vad, och vad du får när du slår till och köper ett konstverk?

Värmlands konstförening reder ut begreppen i ett panelsamtal på Värmlands museum på lördag.

Lena Bonnevier i konstföreningen radar upp frågor i inbjudan till samtalet på museet:

”Vad är giclée? Eller fine art print? Är det detsamma som litografi eller vad skiljer? Är det verkligen någon skillnad mellan ett tryck och en print, mer än språket? Faller allt inom begreppet grafik – eller vilka tekniker hör hemma där?”

Värmlands konstförening tar expertis till hjälp för att reda ut frågorna i ett panelsamtal i hörsalen på museet nu på lördag eftermiddag, den 9 april.

Fyra experter i panelen

I panelen ingår Rolf Gustafsson, konstnär och ansvarig för KKV Värmlands grafikverkstad, Janove Ekstedt, konstnär och verksamhetsledare i Konstfrämjandet Värmland, Mats Bergman, gallerist i Karlstad och Stockholm, samt Fiffi Myrström, konstintendent vid Värmlands Museum, som också är medarrangör.

Samtalet leds av Margareta Wallin Wictorin, docent i konst- och bildvetenskap och ledamot i Värmlands konstförenings styrelse.

Artikeltaggar

Janove EkstedtKarlstadKonstKonstfrämjandetMargareta Wallin WictorinMats BergmanRolf GustafssonVärmlands konstföreningVärmlands museum

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.