Hoppa till huvudinnehållet

Viksten om omtalade situationen: ”En olyckshändelse”

Publicerad:
Daniel Viksten satte FBK:s reduceringsmål till 3–2 tidigt i tredje perioden. I powerplay har den pålitlige målskytten däremot kammat noll.
Daniel Viksten satte FBK:s reduceringsmål till 3–2 tidigt i tredje perioden. I powerplay har den pålitlige målskytten däremot kammat noll. Foto: OLA WESTERBERG

30 sekunder in tredje kvartsfinalen gick Jonathan Pudas för att ”boxa ut” Daniel Viksten.

FBK-forwarden satte i sin tur upp klubban på samma sätt för att skydda sig. Nu berättar han om sin syn på situationen som uppstod.

– Det är en ren olyckshändelse, säger han.

Från Skellefteåhåll hördes röster om matchstraff och en domarmiss – Daniel Vikstens klubba i ansiktet på Jonathan Pudas blev den tredje kvartsfinalens snackis.

Hur ser du på situationen?

– Jag gick in och avslutade. Pudas kom ganska sent och försökte boxa ut, jag försökte bara ta mig runt honom, säger Viksten, och fortsätter:

– Det var olyckligt att klubban gick upp. Det var mer att hans rörelse gjorde att in klubba tog så högt upp. Det var en ren olyckshändelse.

Nytt avtal klart – så mycket får SHL-klubbarna för NHL-exporterna
Svag inledning fällde Färjestad – Skellefteå reducerar matchserien

Powerplayproblemet

Istället för något matchstraff blev det en tvåminutare för Viksten. Powerplayläget gav Skellefteå en rejäl skjuts framåt och ett mål som grundlade segern.

Ett fungerande powerplay kommer bli viktigt i serien, än har Färjestad inte hittat lösningen på den gordiska knuten.

– Det är klart att man vill göra mål när det är en så viktig spelform. Vi har skapat många lägen men pucken har inte suttit. Det är det sista lilla som saknas, får vi in en kasse kommer det lossna.

Lösningen på myten om den gordiska knuten är Alexanderhugget – Vikstens lösning på FBK:s powerplayproblem är minst lika enkel.

– Det är mål, det är så enkelt. Det kan vara ett skitmål, vi har letat lite mycket. Det är lite klyschigt men det är så det är, säger han med ett skratt.

Nya formationer i powerplay: ”Vi ville testa för att se hur det såg ut”
Nytt avsnitt: ”Oj, vad fel alla hade – vem vill sätta sig i biktbåset först?”

Artikeltaggar

Daniel VikstenFärjestad BK HerrIshockeyKarlstad

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.