Hoppa till huvudinnehållet

S har spikat sin vallista och sitt handlingsprogram för Hagfors

Publicerad:
Socialdemokraterna vill att en ny Sundbro byggs med gång- och cykelväg.
Socialdemokraterna vill att en ny Sundbro byggs med gång- och cykelväg. Foto: Peter Nilsson

Socialdemokraterna i Hagfors har haft årsmöte. Vallistan och handlingsprogrammet fastställdes.

– Vi har en bra laguppställning. Det känns som listan är optimal. Det är en perfekt blandning av olika åldrar och orter i kommunen, säger oppositionsrådet Tomas Pettersson (S).

Tomas Pettersson berättar att det varit lätt att få partimedlemmar att vilja vara med på listan till kommunvalet. Denna gång har partiet 59 namn på listan.

– En tredjedel av de 20 första på listan är nya namn. Många vill in och göra skillnad. Det har varit kö. Ett antal av de nya tycker inte att styret idag gör ett bra jobb. De har hoppat in på grund av det, det är väldigt tydligt, säger han.

Ett nytt namn på vallistan är Filipstads förre kommunalråd Per Gruvberger som flyttat till Hagfors och finns på 13:e plats.

– Han är ju väldigt erfaren och med erfarenhet från en annan kommun och det är också en bra tillgång, säger Tomas Pettersson.

Partiets handlingsprogram har också spikats. Socialdemokraterna vill bland annat jobba för att motverka dammutrivningar i kommunen, ha en ny Sundbro med gång- och cykelväg och införa medborgarbudget, samt allvädersbanor på Hagforsvallen i samarbete med föreningslivet.

S vill också ha en ny modern skola på Kyrkheden i Ekshärad.

– Om det blir en ombyggnad, en ny skola eller en blandning, det spelar ingen roll bara den är modern och hållbar, säger Tomas Pettersson.

S anser också att det fria skolvalet ska gälla.

– Föräldrarna ska ha rätt att välja skola till sina barn. Nu har det ju varit att man säger nej till det fria skolvalet i rätt stor omsättning och det behöver vi titta på.

Vi ska ha fokus på kärnverksamheten, vård, skola och omsorg.
Tomas Pettersson (S) oppositionsråd.

Partiet vill att det också ska vara fokus på personalrekrytering inom skola, barnomsorg och äldreomsorg.

– Vi vill också förbättra arbetsvillkoren inom äldreomsorgen och inom LSS. Det behöver vara mer jämställt än vad det är idag. Det är kvinnodominerande yrken och de behöver också ha arbetsskor och arbetskläder. Vi vill också att det ska vara marknadsmässiga löner. Lönerna ska inte ligga lägre än i kringliggande kommuner.

Han tillägger:

– Vi ska ha fokus på kärnverksamheten, vård, skola och omsorg. Vi ska självklart utveckla kommunen, men ska inte göra allt själv utan i samverkan med föreningar och företag.

Socialdemokraternas vallista Hagfors

1 Erik Fröjel Hagfors 57 år Lärare

2 Malin Ericsson Hagfors 31 år Verksamhetsledare

3 Håkan Lindh Hagfors 48 år Säljare

4 Pernilla Boström Lakheden 51 år Enhetschef

5 Joakim Lander Ekshärad 53 år Vaktmästare

6 Jessica Larsson Hagfors 43 år Enhetschef

7 Tomas Pettersson Hagfors 55 år Byggnadsarbetare

8 Åsa Johansson Uddeholm 45 år Lärare

9 Göran Eriksson Bergsäng 65 år Handläggare

10 Margret Bergkvist Ekshärad 74 år Pensionär

Artikeltaggar

Hagfors kommunPolitikSocialdemokraternaTomas Pettersson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.