Hoppa till huvudinnehållet

Fler strandstugor, cykelpark och nya golfhål byggs på Bomstad

Publicerad:
Efter ett mycket bra fjolår satsar Bomstadbadens camping i Karlstad på flera nya projekt. Ett av dem är byggandet av två nya påkostade strandstugor alldeles vid Vänern, berättar vd:n David Nordentjell.
Efter ett mycket bra fjolår satsar Bomstadbadens camping i Karlstad på flera nya projekt. Ett av dem är byggandet av två nya påkostade strandstugor alldeles vid Vänern, berättar vd:n David Nordentjell. Foto: Christer Wik

Förra året var ett riktigt bra år för Bomstadbadens camping. Nu satsar man vidare och gör flera nya investeringar.

– Ja, 2021 innebar omsättningsrekord för oss. Nu bygger vi bland annat två nya strandstugor med hög standard, en cykelparkanläggning och fler golfhål.

Det berättar David Nordentjell, vd för Bomstadbadens camping.

Förberedelserna för en ny säsong pågår för fullt intill Vänerns strand efter ett fjolår som lockade många besökare till campingen.

– Vi är mycket nöjda. Trots en ganska dålig start under våren då pandemin fortfarande härjade blev det totalt sett en väldigt bra säsong mycket tack vare att så många svenskar stannade på hemmaplan.

Hög beläggning

– Det innebar sammantaget och med en förlängd säsong omsättningsrekord för oss med hög beläggning. Satsningen på att bygga ut restaurangen bidrog också till framgången, säger David Nordentjell.

Och det höga besökstrycket håller i sig.

– Vi har redan hög bokning när det gäller våra stugor sedan några veckor och det gäller även över påsk och ytterligare en tid efter det.

Många firmor

– En förklaring till det är att det byggs väldigt mycket i Karlstad och många firmor väljer att boka in exempelvis montörer hos oss. Så här bra bokningsläge i april har vi inte haft sedan Gruvöns bruk byggdes ut.

Här testar David Nordentjell den nya cykelparken som håller på att byggas vid aktivitetsområdet.
Här testar David Nordentjell den nya cykelparken som håller på att byggas vid aktivitetsområdet. Foto: Christer Wik

Och bygger det gör man även själva. För två år sedan uppförde ägarna fyra vinterisolerade stugor alldeles intill Vänern med hög standard och nu investerar man vidare.

– De har blivit otroligt välbokade och därför bygger vi ytterligare två stugor som ska stå klara till juni.

– De har alla bekvämligheter som stort kök och diskmaskin och hotellsängar. Numera väljer många, både de som vill bo lite längre tid och barnfamiljer en sådan semester i Sverige än att åka utomlands, säger David Nordentjell.

Ny cykelpark

Vid den stora aktivitetsparken där det sedan något år finns två padelbanor, konstgräsplan och boule bygger Bomstadbadens camping nu även en cykelparkanläggning.

– Det är en blandning av en så kallad pump track där man kan hoppa sig fram och en bana med velodromsvängar. Vi vill skapa ett mervärde för våra besökare och detta är ett exempel på något som kan få folk att stanna en natt till.

Tre nya lite längre äventyrsgolfhål där man bland annat slår sig förbi stenbron, ett hockeymål och några vargtassar ska stå klara när säsongen drar i gång, säger David Nordentjell.
Tre nya lite längre äventyrsgolfhål där man bland annat slår sig förbi stenbron, ett hockeymål och några vargtassar ska stå klara när säsongen drar i gång, säger David Nordentjell. Foto: Christer Wik

Strax intill utökas även äventyrsgolfbanan med tre nya hål.

– De blir längre än dagens och kommer ha Karlstadstema där man bland annat spelar förbi stenbron, ett hockeymål och några vargtassar.

– Vi har i år också byggt tolv nya verandor vid stugbyn och villavagnarna, ska utöka lekplatsen vid stranden och satsar sammantaget minst 2-3 miljoner kronor varje år på nya projekt.

Tror på sommaren

David Nordentjell har höga förhoppningar även för den kommande sommaren.

– I år får vi ju även tillbaka våra norska och tyska gäster så om det inte blir ett rekordår igen blir jag väldigt överraskad.

Artikeltaggar

BomstadBomstadbadenDavid NordentjellTurism

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.