Hoppa till huvudinnehållet

Efter poliskontroll – 25-årings bil beslagtas

Publicerad:
Under en poliskontroll misstänks en man i 25-årsåldern återigen för grov olovlig körning. Genrebild.
Under en poliskontroll misstänks en man i 25-årsåldern återigen för grov olovlig körning. Genrebild. Foto: Tommy Andersson

På tisdagsförmiddagen stoppade och kontrollerade en polispatrull en personbil öster om Sunne. En man i 25-årsåldern är återigen misstänkt för grov olovlig körning.

Föraren visade sig vara en man i 25-årsåldern som tidigare fått sitt körkort återkallat och därefter dömts ett flertal gånger för grova olovliga körningar under de senaste åren.

– Mannen är nyligen dömd för grov olaglig körning och har dömts flera gånger, det betyder att han vanemässigt kör olovligt, därför tar vi bilen i beslag, säger Mats Öhman, presstalesperson, polisregion Bergslagen.

På grund av den upprepade trafikbrottsligheten togs bilen i beslag med stöd av Trafikbrottslagen och kommer sannolikt att förverkas.

Artikeltaggar

Brott & blåljusMats ÖhmanSunneTrafikbrott

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.