Hoppa till huvudinnehållet

Bortdömt mål när KIBF föll i andra kvalfinalen: ”Horribelt att det dömdes bort”

Publicerad:
Karlstads Anton Vestlund gjorde två mål i hemmaförlusten mot Gävle.
Karlstads Anton Vestlund gjorde två mål i hemmaförlusten mot Gävle. Foto: Lisa Olaison

KIBF förlorade den andra playoff-finalen. Gävle vann med 7–5 i Karlstad och kvitterade till 1–1 i matcher.

– Det är surt som fan. Det känns som att vi gav bort första halvan av matchen, säger Karlstads Anton Vestlund.

Det är bäst av fem matcher som gäller i playoff-finalen om en SSL-plats och i söndags vann Karlstad IBF match ett med 11–10 efter förlängning på bortaplan. I dag spelades match två med KIBF som hemmalag och det blev en ny fysisk och mycket sevärd batalj där Gävle GIK efter en period var i 3–1-ledning inför 839 åskådare som skapade en härlig inramning i Colorama arena.

Karlstad fick en smakstart i den andra perioden och gick upp till 3–3 efter mål av Simon Sjögren och Anton Vestlund innan bortalaget svarade med en snabb balja till 4–3. Gävles Magnus Johansson drog sedan på sig matchstraff för farligt fysiskt spel på Anton Vestlund vilket gav KIBF 2+2 minuter i powerplay och där prickade Jesper Johansson in 4–4 för hemmagänget. Ett blixtsnabbt mål av Gävles Nicklas Gustafsson såg till att det var bortaledning med 5–4 inför den tredje perioden.

Det blev en ny fysisk match mellan Gävle och Simon Sjögrens Karlstad.
Det blev en ny fysisk match mellan Gävle och Simon Sjögrens Karlstad. Foto: Lisa Olaison

Bortdömt KIBF-mål

I mitten på tredje perioden tryckte Simon Zetterling in 5–5 för Karlstad men målet godkändes inte eftersom domarna blåste frislag för Gävle i en duell som uppstod framför målburen. Med åtta minuter kvar av tredje gick gästerna upp till 6–4-ledning efter ett välplacerat skott av Oskar Strand Söderholm bakom KIBF-målvakten Victor Sjöstedt.

Med fyra minuter kvar plockade hemmalaget ut sin keeper för att jaga mål, men det var Gävle som fixade 7–4 i tom målbur och gästerna vann till slut med 7–5 och kvitterade finalserien till 1–1 i matcher.

– Det är surt som fan, säger KIBF-forwarden Anton Vestlund och fortsätter:

– Det känns som att vi gav bort första halvan av matchen. Sedan tog vi över, men vi saknade lite effektivitet medan Gävle var väldigt effektiva.

– Det var nog ingen i vårt lag som var nöjd efter första perioden. Vi kände att vi behövde stämpla in och ta tag i det, det var synd att vi fick den första perioden.

”Väldigt konstigt”

Att Karlstads 5–5-kvittering inte blev godkänd har Vestlund svårt att förstå.

– Jag tycker det är horribelt att det målet dömdes bort. Det studsade ut en retur som jag ville slå in i mål. Men jag blev nedtryckt och inkastad i sargen, och så blåste domarna fasthållning på mig, jag vet inte var domarna såg den. Det var väldigt konstigt faktiskt.

Hur mår du efter tacklingen som gav matchstraff för Gävle?

– Det är lugnt, det är bara lite stelt i nacken. Men man både ger och tar smällar, det är sådant som händer, konstaterar Vestlund:

– Jag har inte sett tacklingen i efterhand, men min känsla är att det var en ganska solklar utvisning i alla fall. Jag ska kolla på den i efterhand.

KIBF-forwarden Vestlund tog sig mot nacken efter en tackling som gav Gävle ett matchstraff.
KIBF-forwarden Vestlund tog sig mot nacken efter en tackling som gav Gävle ett matchstraff. Foto: Lisa Olaison

Hur ser du på er tredjeperiod?

– Jag tycker ändå att vi tryckte ner Gävle och skapade lägen. Men vi fick inte in bollen. Och så fort vi gjorde ett mål så gjorde Gävle ett nytt, det blev liksom alltid uppförsbacke.

– Vi behöver få upp effektiviteten. Men Gävle är duktiga och gjorde det svårt för oss samtidigt som Gävle fick göra för enkla mål på oss vilket gav dem ett viktigt mentalt övertag.

Från Vestlunds klubba blev det den här kvällen två mål och en assist.

– Jag kände mig relativt pigg i benen med tanke på att det var match så sent som i söndags. Men det är jävligt surt när vi inte vinner. Vi skapade tillräckligt för att åtminstone få matchen till förlängning.

”Kan vinna mot vilket lag som helst”

Nästa batalj spelas i Gävle på söndag 10 april. Karlstad IBF kan ändå åka dit med en skön känsla med tanke på att laget vann finalmatch ett borta mot Gävle GIK i söndags.

– Absolut, säger KIBF-tränaren Peter Nordström och fortsätter:

– Vi kan vinna vilken match som helst mot vilket lag som helst när det flyter på för oss och vi har energin. Synd att vi inte hade den energin från start i dag.

Matchfakta

Karlstad IBF – Gävle GIK 5–7 (1–3, 3–2, 1–2)

Skott: 32–24 (8–9, 13–9, 11–6)

1–1 i matcher i bäst av fem.

Mål, Karlstad: Anton Vestlund 2, Simon Sjögren, Jesper Johansson, Sebastian Degeryd.

Gävle med Billy Nilsson (som gjorde ett mål och fyra assist) besegrade Jesper Johanssons Karlstad med 7–5 i Colorama arena inför 839 åskådare.
Gävle med Billy Nilsson (som gjorde ett mål och fyra assist) besegrade Jesper Johanssons Karlstad med 7–5 i Colorama arena inför 839 åskådare. Foto: Lisa Olaison
Karlstad med Andre Lundgren får ladda om för finalmatch tre på söndag i Gävle.
Karlstad med Andre Lundgren får ladda om för finalmatch tre på söndag i Gävle. Foto: Lisa Olaison

Artikeltaggar

Allsvenskan södraAnton VestlundInnebandyKarlstad IBF HerrPeter NordströmSSL-kvalSuperligan Kval SSL Play Off 2

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.