Hoppa till huvudinnehållet

178 000 kronor har Coop Värmlands medlemmar skänkt till barnen i Ukraina

Publicerad:
Coop Värmlands VD Anneli Borg Lundgren vid de medlemspunkter där medlemmarna har möjlighet att omvandla Cooppoäng till kontanter för Ukraina.
Coop Värmlands VD Anneli Borg Lundgren vid de medlemspunkter där medlemmarna har möjlighet att omvandla Cooppoäng till kontanter för Ukraina. Foto: Coop Värmland

178 000 kronor har Coop Värmlands medlemmar skänkt till UNICEF:s hjälparbete i Ukraina.

– Redan några dagar efter invasionen märkte vi att många var beredda att avstå från sina poäng för att omvandla till bistånd, säger Anneli Borg Lundgren, VD för Coop Värmland.

Coop Värmlands medlemmar har genom att omvandla intjänade medlemspoäng till pengar skänkt över 178 000 kronor som går till UNICEF:s hjälparbete i Ukraina.

– Det är glädjande att våra medlemmars vilja att vara med att stötta är så stark, säger Anneli Borg Lundgren.

Totalt tillsammans med andra Coopföreningars medlemmar över hela landet skänkt drygt 4,5 miljoner kronor.

Akut sjukvård, tak över huvudet, mat och rent dricksvatten är några av insatserna UNICEF bidrar med.

– Coops medlemmars gåva till UNICEF:s arbete för barn i Ukraina är ett viktigt bidrag för att skydda och stärka de miljoner barn som just nu är på flykt undan kriget. Över hälften av Ukrainas barn har tvingats lämna sina hem. UNICEF levererar akut humanitär hjälp och upprättar så kallade Blå punkter i gränsområdena, trygga samlingsplatser där barn och familjer registreras och får vård och psykosocialt stöd, men också kan vila och leka en stund, säger Pernilla Baralt, generalsekreterare för UNICEF Sverige.

Ytterligare två miljoner till Röda Korset

Som ett komplement till medlemmarnas gåva skänker Coop ytterligare två miljoner till Röda Korset

– Det som sker i Ukraina just nu är oacceptabelt och det utsätter människor för ett ofattbart lidande. Det känns därför viktigt att vi ger det stöd vi kan och därför gör vi denna insamling tillsammans med övriga Coopföreningar, avslutar Anneli Borg Lundgren.

Artikeltaggar

Anneli Borg LundgrenCoopRöda korsetSamhälleVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.