Hoppa till huvudinnehållet

Peab ansvarar för vägnät i norra Värmland – kontrakt över fyra år

Publicerad:
Basunderhållet på det nordvärmländska vägnätet har upphandlats av Trafikverket.
Basunderhållet på det nordvärmländska vägnätet har upphandlats av Trafikverket. Foto: Johan Nilsson/TT

De närmaste fyra åren kommer Peab på uppdrag av Trafikverket att sköta basunderlaget för det statliga vägnätet i norra Värmland.

Uppdraget gäller från 1 september när Peab sköter basunderlaget på de nordvärmländska vägar som ligger under Trafikverket.

– I norra Värmland kommer vi ansvara för vinterväghållning, skötsel av grus- och belagda vägar, rastplatser och sidoanläggningar men också skötsel av sidoområden, exempelvis röjning och slåtter. Utöver detta utför vi också byte av skadade vägutrustningar, exempelvis vägmärken och vägräcken, säger Jonas Lilja, arbetschef på Peab i ett pressmeddelande.

Vägnätet inom driftområdet består av 1040 kilometer och kontraktet sträcker sig över fyra år med möjlighet till två års option och är värt cirka 190 miljoner svenska kronor. Totalt har Peab driftuppdraget för 22 av Trafikverkets områden och är därmed en av de största aktörerna på den svenska marknaden inom statlig vägdrift, skriver man i pressmeddelandet.

Artikeltaggar

PeabTorsby kommunTrafikTrafikverket

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.