Lawners väg tillbaka efter hjärnskakningen: ”Det är jag glad för”

Publicerad:
Oscar Lawner närmar sig comeback efter sin hjärnskakning. Foto: Helena Karlsson

Det har gått 1,5 vecka sedan oturen var framme för Oscar Lawner. Efter hjärnskakningen är han nu nära att göra comeback.

– Det har blivit bättre och bättre hela tiden och det är jag glad för, säger FBK-forwarden.

Förra veckan byttes den gula ”icke kontakt”-tröjan mot en vanlig träningströja för Oscar Lawner. På måndagen gjorde han sitt andra ”riktiga” träningspass efter hjärnskakningen.

Tomas Mitell, FBK-tränare, hade fått tummen upp från medical team kring Lawners status och efter månagsträningen sa coachen att Lawner är uttagningsbar.

– Jag mår bra, sa Lawner själv efter passet. Jag tycker att det har blivit bättre och bättre dag för dag.

Oscar Lawner berättar att han har varit relativt förskonad från hjärnskakningar tidigare i karriären.

– Jag har försökt vara så lugn som möjligt kring det, jag har litat helt på medical och det har gått bra. Det var lite upp och ned först, men har blivit bättre.

Hur har tiden varit?

– Det är såklart tufft att få en hjärnskakning. Någon dag efteråt vilade jag, men annars har vi tagit en dag i taget och det har känts bättre och bättre.

Oscar Lawner har sett riktigt pigg ut de senaste träningarna.
Oscar Lawner har sett riktigt pigg ut de senaste träningarna. Foto: Helena Karlsson

”Speciellt”

Nu är han alltså tillbaka i full träning och inför match tre i kvartsfinalserien mot Skellefteå är Lawner spelredo – om han tas ut till bortamötet.

– Det är gött och riktigt kul att kunna träna igen. Det känns roligt att det går så bra för laget, det var en väldigt bra match igår (söndag, red anm).

Hur har det varit att stå vid sidan av och titta på matcherna?

– Speciellt såklart, man vill ju bara vara med och spela som alltid.

Hur har det sett ut genom dina ögon?

– Vi har spelat riktigt bra, och gått in i båda matcherna med bra inställning från början. Jag tycker verkligen att vi har gått ut rätt, spelat bra med puck och varit fysiska.

Det fysiska Färjestad har varit en stor snackis efter match ett och två. Lawner tror att det blir ett betydligt tuffare Skellefteå som kliver ut på sin hemmais på tisdagskvällen.

– Ja, jag tror att vi får se ett fysiskt Skellefteå. De kommer att komma ut och försöka matcha oss. Men vi ska gå ut och göra precis som vi har gjort nu. Då har vi en bra chans!

Läs mer inför tisdagens match:

Mitell om nycklarna inför match tre: ”Får se om vi ändrar”52,2 anledningar för FBK att inte slappna av änGinnings lugnande besked – fit for fight: ”Kunde ha varit betydligt värre”Strömberg: ”Halva Skellefteå lär drömma mardrömmar”SUPERLIVE: Senaste nytt om FBK och slutstriden i SHL

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyOscar LawnerSHLSkellefteå AIK

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare