Hoppa till huvudinnehållet

Kommunalrådet slår tillbaka efter kritiken mot OR: ”Känner en enorm besvikelse”

Publicerad:
Kommunalrådet Jens Fischer (OR).
Kommunalrådet Jens Fischer (OR). Foto: Jonas Berglund

Kommunalrådet Jens Fischer (OR) förstår att Peter Åkerström tog illa vid sig av skrivelsen.

– Men jag känner en enorm besvikelse över det sätt som Peter uttrycker sig. Nu är det som han drar alla över en kam. Det hade varit bättre att han berättat vilka han inte drar jämnt med.

Peter Åkerström har berättat för NWT om orsakerna till att han lämnar Oberoende realister. Huvudorsaken är att en medlem i partiet skickat en skrivelse till styrelsen, där kritik framförs mot honom.

I skrivelsen beskrivs att andra styrelsemedlemmar inte vågar göra sin röst hörd och att miljön är diktatorisk och dysfunktionell. Peter Åkerström hade velat att styrelsen tog ställning till skrivelsen; om de stod bakom den eller ej.

– Jag håller definitivt med om att skrivelsen var väldigt grov från den här personen som skrev. Men då tycker jag också att man bör ta kontakten inte enbart skriftligen utan även ringa upp vederbörande och sedan lyfta detta i styrelsen. Jag försökte att förmå Peter att ringa, vilket jag själv gjorde. Jag har också lyft detta i styrelsen och det tycker jag att Peter också borde ha gjort.

De som inte drar jämt med Peter borde ha haft en diskussion med honom, så att det inte blivit en skrivelse som det nu blev.
Jens Fischer (OR) kommunalråd

Fischer kommenterar varför inte styrelsen tog ställning till skrivelsen.

– Det kan ju vara så att det kan vara en del i styrelsen som inte kommer överens med Peter i sak och då vill man heller inte säga att man inte kan stå bakom skrivelsen. Men då borde man haft en dialog med varann. De som inte drar jämnt med Peter borde ha haft en diskussion med honom, så att det inte blivit en skrivelse som det nu blev.

Peter Åkerström lyfter också fram att styrelsemedlemmars kritik gick genom ombud.

– Nu går ju Peter också genom ombud genom att använda sig av NWT i det här fallet. Då kunde ju han ha visat prov på att behandla det här bättre. Jag trodde ändå mer om Peter, än det som nu sker.

Jens Fischer uttrycker besvikelse.

– Jag känner mig besviken och ledsen för att Peter lämnar för han var den som la grunden till det här och fick också med mig. Man har lagt ner fruktansvärt med tid och energi och jobbat för att skapa förändringar och förbättringar inom kommunen och så lägger en sån här sak sordin över hela partiet. Det känns oerhört orättvist.

Artikeltaggar

Camilla HülphersHagfors kommunJens FischerPeter ÅkerströmPolitik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.