Hoppa till huvudinnehållet

Göteborgs stad handlade konst för en miljon – värmlänning bland de utvalda

Publicerad:
Värmlandsbördiga Anja Fredell är en av konstnärerna som Göteborgs stad köpt konst av under 2021.
Värmlandsbördiga Anja Fredell är en av konstnärerna som Göteborgs stad köpt konst av under 2021. Foto: Tommy Andersson

Göteborgs stad köpte konst för lite drygt en miljon kronor under 2021. För pengarna fick staden 92 konstverk, varav två är textilkonstverk av Värmlandsbördiga Anja Fredell.

Nu kan alla nyinköpen ses på en digital utställning.

Göteborgs stads konstsamling växte med 92 konstverk under 2021, av totalt 65 konstnärer. Budgeten för inköpen låg på 1 050 000 kronor och den fördelades på målningar, fotografier och skulpturer, textila verk och ljuskonst.

Två av verken är signerade Anja Fredell, textilkonstnär från Torsby, som bor i Göteborg sedan 2015. Göteborgs stad köpte två av hennes tuftade verk, "Franz II" och Franz III, i maj.

Den digitala utställningen "Göteborgarnas konst 2021" visas till och med den 30 juni och innehåller alla de nya konstverken.

Göteborgs stad har samlat konst i 75 år och har nu drygt 9400 konstverk.

Anja får mattorna att lyfta med pistol och garnRegionen köpte konst för nästan 800 000 – här är listan på de tio dyraste verken

Artikeltaggar

Anja FredellEkonomiGöteborgGöteborgs stadKonstKonstnärKonstverkNöje/KulturTextilTorsbyVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.