Seger för Åmåls SK hemma mot Falu IF

Publicerad:
Åmåls SK vann mot Falu IF

Åmåls SK vann mot Falu IF på hemmaplan i HockeyEttan Kvalserie västra. Segersiffrorna skrevs till 4-1 (2-0, 0-1, 2-0).

Åmåls SK:s tränare Jonas Möörk kommenterade matchen:

– Åmål kom ut och gjorde två mål tidigt i första perioden. I andra var det jämt och Falun reducerade till 2-1. Åmål gjorde det avgörande 3-1 i sista akten och kunde vinna med 4-1 efter att ha satt pucken i tom bur.

Åmåls SK startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål tidigt i perioden av Felix Arnqvist och Nik Coric. Efter 4.40 i andra perioden nätade Emil Ax, och reducerade åt Falu IF. I tredje perioden gjorde Åmåls SK 3-1 efter 06.52 genom Joshua Laframboise. Och med bara 01.11 kvar satte Joshua Laframboise 4-1.

Noterbart är att Åmåls SK:s Hannes Wilhelmsson hade tre assists och Nik Coric stod för tre poäng, varav ett mål.

För hemmalaget betyder resultatet tredje plats i tabellen. Falu IF är sist, på sjätte plats.

Nästa motstånd för Åmåls SK är Eskilstuna Linden. Lagen möts onsdag 6 april 19.00 i Smehallen.

Artikeltaggar

Åmåls ishallÅmåls SKFalu IFHockeyEttan Kvalserie västraIshockey

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare