Hoppa till huvudinnehållet

Så ska Peter Kullgren få KD att lyckas i valet

Publicerad:
Peter Kullgren, partisekreterare för KD, har peppat partiets valarbetare när han tog emot sina partikamrater i hemstaden Karlstad under Kristdemokraternas landsdagar som hölls i helgen. Foto: Helena Karlsson

Hans uppdrag är att få Kristdemokraterna att lyckas i riksdagsvalet.

När partisekreterare Peter Kullgren tog emot sina partikamrater i hemstaden stod valarbetet i fokus.

– Det handlar om vården, tryggheten med poliser och ordning och reda och det handlar om svensk landsbygd. Tre frågor som jag tror vi kommer köra stenhårt på, säger han.

Det var trångt på Soltorget i centrala Karlstad när KD-ledaren Ebba Busch höll tal vid lunchtid på lördagen i samband med partiets landsdagar som inleddes på CCC tidigare i veckan.

Där lyfte hon tre frågor som hon anser är saker som inte fungerar i dagens samhälle:

– Vi har rekordmånga skjutningar, rekordlånga vårdköer och rekordhöga elpriser.

Strategi klar

När NWT kort därefter mötte partisekreterare Peter Kullgren som bor i Karlstad förklarade han att valstrategin för höstens riksdagsval är i stort sett klar.

– Vi är i gång med förvalskampanjandet. Jag och Ebba har åkt runt på ganska många Sverigesnack som vi kallar det, oftast på pubar och restauranger, och pratar om de frågor som vi tycker är viktiga, säger han.

Peter Kullgren ska presenterar Kristdemokraternas nya  landsbygdspolitiska handlingsprogram om några dagar.
Peter Kullgren ska presenterar Kristdemokraternas nya landsbygdspolitiska handlingsprogram om några dagar. Foto: Helena Karlsson

Och fortsätter:

– Det handlar framför allt om sjukvården, det handlar om tryggheten med poliser och ordning och reda och det handlar om svensk landsbygd. Tre frågor som jag tror vi kommer köra stenhårt på under hela valet.

Ny politik

Peter Kullgren valdes till partisekreterare i samband med förra valet, i september 2018, men det blir den andra valrörelsen han leder. Nu är målet att växa och få ett högre stöd, även om de senaste mätningarna visat att KD ligger på samma eller lägre siffror än de 6,3 procent de fick i senaste valet:

– Det är jättesvårt att säga var vår potential går men vi har ett mål och det är att bli större än föra valet då vi fick 6,3 procent. Men sen är det viktigaste att vi byter regering.

För egen del kommer Peter Kullgren främst arbeta med de frågor som rör landsbygden, och under veckan som kommer räknar han med att presentera partiets nya landsbygdspolitiska handlingsprogram.

– Vi pratar om hjärtlandet, svensk landsbygd, de små och medelstora orterna. Att de ofta glöms bort, inte bara i debatten utan även i de beslut som tas, säger Peter Kullgren.

”Fantastiska dagar”

Han är nöjd med dagarna i Karlstad och tycker att hemstaden visat sig från sin bästa sida, samtidigt som det gett goda möjligheter att peppa de omkring tusen kristdemokratiska valarbetare som deltagit i landsdagarna.

– Det har varit helt fantastiska dagar. Vi var ju hemma i Karlstad så det är klart det blir bra. Vi värmlänningar är duktiga på bemötande, säger Peter Kullgren.

Ebba Busch i Värmland: ”Jag är här och smyger ibland”

Artikeltaggar

KarlstadKristdemokraternaPeter KullgrenPolitik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.