Hoppa till huvudinnehållet

Mallbacken rivstartade säsongen – vann derbyt med 7–0

Publicerad:
Glädje i Mallbacken efter ett av sju mål mot RIK Karlskoga.
Glädje i Mallbacken efter ett av sju mål mot RIK Karlskoga. Foto: Tomas Nilsson

Mallbacken inledde årets säsong av Elitettan på bästa möjliga sätt. Värmländskorna krossade nämligen lokalrivalen RIK Karlskoga med hela 7–0 (2–0).

– Vi tog tag i matchen direkt och hade bra kontroll hela matchen, säger Mallbackens lagkapten Susanne Skålberg.

Viktoria sänkte sitt tidigare lag: ”Så högt upp som möjligt”

Under helgen har stora delar av Fotbollssverige begått premiärer av årets säsong. Under söndagen var det dags för värmländska Mallbacken att spela första matchen av årets serie. Laget ställdes mot nykomlingen RIK Karlskoga. Mallbacken klev ut direkt och tog ledningen efter endast fyra minuter genom tidigare RIK-spelaren Viktoria Ström. Blott en minut senare utökade Mallbacken ledningen till 2–0 efter att en RIK-spelare gjort självmål.

– Vi satte hög press direkt och vi kände att vi verkligen fick utdelning, säger Susanne Skålberg.

Efter det andra målet fick RIK stopp på blödningen och resultatet i paus var 2–0 till Mallbacken.

I andra halvlek gasade Mallbacken direkt från start. Laget tryckte in hela fyra bollar innan matchuret tickat upp till 60. När sedan Linnea Berger satte spiken i kistan med sitt 7–0-mål var krossen ett faktum.

– Vi gjorde det riktigt bra och det kändes väldigt skönt att inleda med en sådan här seger. Inte bara för att det är lite utav ett Värmlandsderby, kanske mer för att vi fått en så bra start och det var längesen vi har fått det.

Tidigare RIK-spelaren Viktoria Ström i Mallbacken i duell med Ida Lilja och Sara Öjebo.
Tidigare RIK-spelaren Viktoria Ström i Mallbacken i duell med Ida Lilja och Sara Öjebo. Foto: Tomas Nilsson

RIK Karlskogas lagkapten Jenny Tropp är besviken över både resultatet och sitt lags prestation.

– Vi släppte in för enkla mål. Alldeles för enkla. Vi gjorde Mallbacken bra. Det är ett tillräckligt bra lag ändå än att vi ska vara så här passiva, säger hon till Karlskoga Tidning.

I nästa omgång ställs Mallbacken mot IFK Norrköping på hemmaplan, men först ska söndagens seger firas.

– Det blir att fira med lite god mat, det är vi värda. Sedan blir det hårt jobb som alltid på träningsplanen innan vi tar emot Norrköping på hemmaplan. Vi behöver bland annat fila på att kunna växeldra. Vi satte hög press i början och fick bra utdelning på det men vi orkar inte spela så i 90 minuter. Annars tycker jag att vi gjorde det riktigt riktigt bra idag, säger Susanne Skålberg.

Artikeltaggar

ElitettanFotbollMallbackens IFRIK Karlskoga

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.