Hoppa till huvudinnehållet

Rydahl: ”Vi har vunnit en match – det betyder ingenting”

Publicerad:
Gustav Rydahl är glad över att slutspelet är igång. Han ser fram emot att spela match två i kvartsfinalserien inför publiken i Löfbergs Arena på söndagen.
Gustav Rydahl är glad över att slutspelet är igång. Han ser fram emot att spela match två i kvartsfinalserien inför publiken i Löfbergs Arena på söndagen. Foto: OLA WESTERBERG

Rivjärnet från Älvåker har blicken fäst på söndagen. Segerns sötma efter fredagskvällens vinst i Skellefteå lämnades kvar på flygplanet.

– Vi får inte tumma på någonting bara för att vi har vunnit en match. Det betyder ingenting imorgon, säger Gustav Rydahl.

Stora leenden och gött tugg? Nä. För att hitta spår från Färjestads starka seger i Skellefteå behövs ett rejält förstoringsglas.

– Vi måste ha rätt inställning imorgon också, säger Rydahl efter lördagens träning.

Det finns mycket positivt att ta med sig från insatsen, menar han.

– Vi kuggade i varann bra, ”Della” (de la Rose) sa att alla stämplade in, och så var det. Det var en väldigt bra lagvinst. Slutspel handlar om närkamper, och man måste vinna sin kamp därute. Gör man det, då vinner man ofta matchen.

Gustav Rydahl ser fram emot att spela inför hemmapubliken imorgon.
Gustav Rydahl ser fram emot att spela inför hemmapubliken imorgon. Foto: Helena Karlsson

En sak kan man dock konstatera. Det är gôtt att slutspelet har startat.

– Ja, det är skönt att vara igång. Det är det här man har längtat efter!

”Gör det tillsammans”

Match två i kvartsfinalserien spelas på söndagseftermiddagen. Biljettförsäljningen har tagit fart och runt 7000 biljetter var sålda på lördagsmorgonen.

– Det är kul att det ser ut att bli mycket folk. Jag hoppas att det blir fullt, det blir ett jäkla tryck! Vi ska göra det tillsammans.

Läs mer om matchen igår:

Krönika: Frågorna som besvarades efter FBK:s drömstart – plus ett frågeteckenBildextra: Frossa i foton från FBK:s seger i SkellefteåFBK vann rysaren – Ejdsell hjälte efter stor dramatik i slutet

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrGustav RydahlIshockeySHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.