Lawner tillbaka i träning: ”Går åt rätt håll”

Publicerad:
Tomas Mitell konstaterar att Oscar Lawner närmar sig comeback. Han tränade för fullt på lördagen. Foto: Tommy Andersson

Oscar Lawner tränade för fullt för första gången efter sin skada, och närmar sig comeback.

– Han kör lite extra nu så får vi se hur han mår efter idag, sa Tomas Mitell, FBK-coach efter lördagsträningen.

Samtliga spelare var tillgängliga för träning på lördagsförmiddagen. Det blev ett kort ispass där laget gjorde några anfallsövningar. Oscar Lawner, som tränat i gul tröja den senaste veckan, var åter i ”normalt” träningsställ.

– Det går åt rätt håll, han kör lite extra nu så får vi se hur det känns för honom sen, och exakt hur laget kommer att se ut imorgon, säger Tomas Mitell.

Inför fredagskvällens match i kvartsfinalserien hade Färjestad inte vunnit i Skellefteå på tre år. Men så kom trendbrottet igår - högst lägligt.

– Vi kan vara glada igår och lite idag, sen behöver vi bara inse att det är samma insats som behövs imorgon. Det är inga konstigheter, säger Mitell.

Oscar Lawner har tränat i gul tröja den senaste veckan. På lördagen gjorde han sitt första ”riktiga” ispass med laget sedan skadan.
Oscar Lawner har tränat i gul tröja den senaste veckan. På lördagen gjorde han sitt första ”riktiga” ispass med laget sedan skadan. Foto: Helena Karlsson

När FBK-cochen träffade media efter lördagens pass sa han att han hade kollat igenom fredagskvällens match igen.

– En bra, tight match. Jag tycker att vi vann - om inte välförtjänt så snodde vi inte matchen i alla fall. Det var ett steg i rätt riktning, vi kände att vi kan matcha dem.

Han fortsätter:

– Imorgon behövs samma intensitet och arbetsmoral, spelar vi för varandra så om vi gjorde igår så har vi en bra chans att slå dem igen. De var ganska stora favoriter när vi gick in i serien, och det ändrar sig kanske inte över 60 minuter.

Hur mycket pratar ni om de mentala bitarna nu? Finns det en risk att segern igår sätter sig i huvudet?

– För mig kan man vrida och vända på det hur mycket som helst egentligen. Man behöver kaxa upp sig lagom mycket, samtidigt som man måste vara ödmjuk inför uppgiften. Det är upp till varje individ att göra sig redo också, och vi försöker hjälpa dem på traven så gott vi kan.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyOscar LawnerSHLSkellefteå AIKTomas Mitell

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare