Hoppa till huvudinnehållet

Karlstad kryssade i premiären: ”Helt säker på att bollen skulle gå i mål”

Publicerad:
Karlstad med Oskar Alvers kryssade borta mot IFK Haninge. Arkivbild.
Karlstad med Oskar Alvers kryssade borta mot IFK Haninge. Arkivbild. Foto: Lisa Olaison

Karlstad Fotboll spelade 0–0 i seriepremiären borta mot IFK Haninge.

Gästernas Oscar Kihlgren träffade stolpen i 74:e minuten.

– Jag var helt säker på att bollen skulle gå i mål eftersom målvakten slängde sig åt andra hållet, säger han.

I dag var det seriepremiär i ettan norra för ett Karlstad Fotboll som förra säsongen slutade på fjärde plats. Karlstadslaget ställdes på bortaplan mot förra säsongens tabellnia IFK Haninge nu med Kennedy Igboananike i truppen.

KF var favoriter på förhand i en match där första halvlek var en tät historia. Hemmalagets Petter Soelberg var i den 15:e minuten ytterst nära att måla när han med ett distansskott träffade utsida kryssribba. Karlstad Oskar Alvers var pigg på högerkanten och han låg bakom mycket i gästernas offensiv. I första halvlek hade Alvers själv ett finfint läge och han spelade även fram Isaac Boye och Lovette Ofori till heta målchanser, men det var 0–0 i paus på Torvalla IP.

Jätteläge för Kihlgren

Karlstads David Johannesson byttes in inför den andra halvleken och Boye klev av. Alvers var fortsatt farlig framåt och tvingade Haningekeepern Adrian Engdahl till en räddning. Båda lagen skapade hyfsade lägen, men det riktigt stora läget kom i 74:e minuten och det var bortalaget som skapade det. Johannesson serverade Oscar Kihlgren som stormade fram i straffområdet och sköt i insidan av vänsterstolpen.

Agon Beqiri fick matchens sista fina chans men Karlstadkaptenen sköt mitt på målvakten. KF var närmast tre poäng i en match som slutade 0–0.

– Vi är ganska okej med en poäng. Det var som sagt premiär och vi mötte ett fysiskt starkt lag. Det var en tuff bortamatch där vi krigade och gjorde vårt bästa. Det känns okej ändå, säger Karlstads ytterforward Oskar Alvers och berättar mer om laginsatsen:

– Det märktes att det var lite nerver och så vidare. Man tog kanske inte lika stora risker som vanligt och det blev mycket kamp om andrabollar och kämpande, men vi stod upp jävligt bra. Båda lagen var stabila defensivt.

Alvers skördade fina framgångar längs sin högerkant, framför allt de första 45 minuterna.

– Det kändes bättre första halvlek även om det kändes bra i andra. Men i andra skapade jag inte lika mycket. Jag kände mig pigg, det är bara att fortsätta så kommer det till slut.

”Så nära det kan”

Oscar Kihlgrens stolpträff i 74:e minuten var matchens bästa målchans.

– Kihlgrens avslut gick via målvakten i stolpen och sedan rullade bollen längs mållinjen. Det var fan så nära det kan vara, konstaterar Alvers.

Oskar Alvers lag var totalt sett närmast segern.

– Haninge hade väl egentligen aldrig någon farlig målchans, jag tror inte att Mathias Karlsson gjorde en enda räddning från skott på hela matchen. Vi hade absolut de farligaste målchanserna.

– Haninges boll i kryssribban var ett skott där vinden blåste till, och bollen hade kunnat gå in men det var nog inte meningen med det avslutet, och det kändes som att Mathias hade ganska bra koll på bollen.

Karlstads mittfältare Oscar Kihlgren. Arkivbild.
Karlstads mittfältare Oscar Kihlgren. Arkivbild. Foto: Tommy Andersson

"Klart det ska vara mål”

KF-mittfältaren Oscar Kihlgren ger sin syn på premiärkrysset.

– Det var en väldigt typisk premiär med två lag som kände på varandra lite. Men jag tycker att vi var det bättre laget och det var vi som skapade målchanser. Men en typisk premiär som sagt, mot ett svårslaget motstånd, säger Kihlgren.

Kihlgren som byttes in i 59:e minuten var en hårsmån från att bli målskytt till 1–0 i 74:e.

– Vi gjorde ett jättebra anfall från vänsterkanten där Jacob Ericsson hittade David Johannesson som slog en blind passning till mig. Jag lyckas få med mig bollen jättebra och avslutade. Målvakten slängde sig åt andra hållet men lyckades få upp en fot och bollen gick via hans benskydd i stolpen.

– Men det är klart att det ska vara mål. Jag var helt säker på att bollen skulle gå i mål eftersom målvakten slängde sig åt andra hållet.

– Men vi är nöjda med vår prestation i dag och tar nya tag från det.

Nästa match för Karlstad är på söndag 10 april där Gefle IF FF väntar på hemmaplan.

Karlstads startelva

Mathias Karlsson (mv), Jacob Ericsson, Linus Sahlin, Kardo Aso Omar, Christian Marigliano, Agon Beqiri, Success Nwosu, Lovette Ofori, Mohammed Qassem, Isaac Boye, Oskar Alvers.

Artikeltaggar

Ettan norraFotbollIF Karlstad FotbollOskar Alvers

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.