Kostas tankar: ”Hålla oss till planen – annars är vi fucked up”

Publicerad:
Kostas Panagopoulos och assisterande tränaren Felipe Ghiglione drar upp riktlinjerna. Foto: Tommy Andersson

Kostas Panagopoulos påbörjar nu sin andra hela säsong i Karlstad Fotboll.

Mannen som lever för den här sporten har gjort resultat tidigare - men frågan är om han kan lyckas i ett Karlstad som länge varit en vit fläck på den nationella fotbollskartan.

– Allt är i våra händer, men håller vi oss inte till planen är vi fucked up, säger 44-åringen med det grekiska passet.

Planen, processen och utvecklingen är begrepp som Kostas Panagopoulos ständigt återkommer till.

Han är milt sagt tydlig. Och tämligen auktoritär.

I en tidigare NWT-intervju har han brett leende sagt följande: ”Jag älskar demokrati, jag är ju grek. Men den bästa demokratin är när jag har sista ordet”.

Nu återstår det att se om hans tydliga kroppsspråk och galet decibelstinna busvisslingar vid sidlinjen kan leda Karlstad Fotboll hela vägen.

– Vi har en spännande säsong framför oss. För att lyckas måste vi hålla oss till den plan vi har satt upp, annars är vi fucked up, säger Kostas.

Och fortsätter:

– Vi måste vara disciplinerade här. I senaste träningsmatchen mot Västerås SK var vi fantastiskt bra i första halvlek och borde ha lett med ett par mål i paus. Det stod 0-0 och i andra tappade vi balansen, tummade på det vi sagt och förlorade med 0-5.

Kroppsspråket tillhör Kostas Panagopoulos tränarstil.
Kroppsspråket tillhör Kostas Panagopoulos tränarstil. Foto: Tommy Andersson

I lördagens seriepremiär väntar IFK Haninge på bortaplan.

– Haninge är ett frågetecken. De har tagit in många nya spelare i slutet av försäsongen så det är svårscoutat. Men vi har allt i egna händer och även deras konstgräs inte är bra så måste vi klara att förhålla oss till det också.

Vad kan vi förvänta oss av Karlstad Fotboll den här säsongen?

– Ifjol byggde vi ett starkt lag. I år bygger vi ett vinnande lag. Jag säger inte att vi ska vinna serien, men däremot att vi ska bli bättre än förra säsongen och då kom vi fyra.

Karlstad Fotboll får klara sig utan lagkaptenen Andreas Bellander i seriepremiären vars hamstringsproblematik kräver ytterligare ett par veckors vila. Frågetecken också för Linus Langer.

Norrettans första omgång

IFK Haninge-Karlstad Fotboll

Gefle-Hammarby TFF

Motala-Forward

Team TG-Täby

Örebro Syrianska-Sandviken

Stockholm Internazionale-IF Sylvia

Sollentuna-Piteå

Umeå FC-Vasalund

Det är dags - nästa år spelas elitfotboll i KarlstadMatte KarlssonKarlstad Fotboll tar in Barcelona-scoutad och blågult meriterad talang

Artikeltaggar

Andreas BellanderEttan norraFotbollIF Karlstad FotbollKostas Panagopoulos

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare