Insändare. Orolig inför första förlossningen med vårt barn

Insändare
PUBLICERAD:
”Vart ska man vända sig för att få en säker vård i dag?” undrar insändarskribenten.
Foto: NWT Arkiv
Det verkar vara så att man på patienthotellet i Karlstad bara ska ha undersköterskor på helgerna utan uppbackning av en sjuksköterska eller barnmorska som det är i dag. Vad händer om det blir komplikationer med ett barn eller en mamma när det är bara undersköterskor i tjänst?

Vems problem är det då? Är det hotellets personal, det vill säga undersköterskan, som jobbar själv under helgerna eller är det personalen på avdelning 14, som är på en annan del av sjukhuset?

Vad säger Kommunal angående riskanalyser och så vidare i detta fall? Vad gör Kommunal för sina medlemmar på hotellet för att de ska ha en trygg och patientsäker arbetsmiljö? Hoppas Kommunal kommer ge ett svar på detta innan omorganisation går i lås.

Känns mindre säkert och mer oroligt om man skulle bli rekommenderad av avdelning 14 att bo på hotellet några dagar innan hemfärd. Känns som cheferna inom regionen samt hotellet inte har patienterna i fokus utan ekonomin i detta fall.

Vart ska man vända sig för att få en säker vård i dag?

Orolig förälder

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.