Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Museigatan har blivit ”drive-in-picknickställe”

Publicerad:
”Man kör dit och ställer bilen, sen intas picknicken på bänkar och kajkant”, skriver insändarskribenten som bor på den omskrivna Museigatan i Karlstad.
”Man kör dit och ställer bilen, sen intas picknicken på bänkar och kajkant”, skriver insändarskribenten som bor på den omskrivna Museigatan i Karlstad. Foto: NWT Arkiv

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Vad gäller för parkering på gångfartsområde? Nu har vi som läst tidningen lärt oss att det är 7 kilometer i timmen som gäller på Museigatan. Det borde vi lärt oss när vi tog körkort. Då undrar jag vad som gäller för parkering i samma gångfartsområde?

Museigatan har blivit ett populärt "drive-in-picknickställe". Man kör dit och ställer bilen, sen intas picknicken på bänkar och kajkant.

Jag har ett otal gånger skickat bilder till kommunen på dubbla rader med bilar längs hela gatan. Svaret jag får är att parkeringsförbud råder. Man kan inte sätta upp skyltar om det eftersom det redan är parkeringsförbud. Det borde vi tydligen också lärt oss när vi tog körkort, men många har glömt detta!

Parkeringsvakterna skall hålla efter bilarna enligt kommunen. På kvällen skall polisen sköta detta. Med full respekt för att polisen har viktigare saker att ägna sig åt på kvällstid, ringde jag ändå dem en kväll när gatan var belamrad med parkerade bilar. Svaret jag fick av polisen var att kommunen borde sätta upp skyltar med parkeringsförbud.

Vad gäller egentligen? Är det ok att ha "drive-in- picknick" i ett gångfartsområde?

Boende på den omskrivna Museigatan

Artikeltaggar

InsändareKarlstadTrafikbrott