Insändare. Hur står det till med miljö- och säkerhetstänket i KBAB?

Insändare
PUBLICERAD:
”Det är en ständig genomkörning över gården, tomgångskörning och "gästparkering" utanför entrédörren”, skriver insändarskribenten som efterlyser bommar i ett av KBAB:s bostadsområden.
Foto: Helena Karlsson
I ett bostadsområde i Karlstad finns det ingen skylt mot genomkörning förbjuden, det finns inga bommar. Detta utnyttjar många hyresgäster och även andra som inte bor i huset. Det är en ständig genomkörning över gården, tomgångskörning och "gästparkering" utanför entrédörren.

Vissa dagar har man fått kliva igenom buskarna för att ta sig ut eller in i huset, som pensionär med funktionshinder är detta väldigt besvärligt.

I början av 2000-talet fick man ett parkeringstillstånd att lägga i bilen som var utfärdat av bovärdarna. Nu är det som bortblåst och det är fritt fram att göra som man vill. Vilket har resulterat i sönderkörda gräsmattor och bara en tidsfråga innan någon blir påkörd.

Det byggs mycket nytt i området och när bilvägen har varit avstängd har många bilar använt sig av "genvägen" över gården. Vad händer den dagen när det ska fram en ambulans eller brandbil, vem står ansvarig? Detta har blivit påpekat ett flertal gånger under de senaste åren men det finns ingen som vill lyssna. Varför vill ingen lösa detta problem?

Miljö- och säkerhetstänkande hyresgäst

***

SVAR DIREKT: Vi kommer att montera bommar

Tack för dina synpunkter. Vi tycker förstås att säkerhet och trygghet i våra områden är viktigt! Vi kan, precis som du uppmärksammat, bli ännu bättre på att se till att minimera biltrafik inne bland husen, och vi kommer under året genomföra åtgärder som ska öka säkerheten. Bland annat kommer vi att montera bommar för att förhindra genomfartstrafik på innergårdar.

Petra Höyhtyä

Fastighetschef, Karlstads Bostads AB

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.