Hoppa till huvudinnehållet

Succé för Karlstadsflyget till Gran Canaria – 99 procent av platserna bokade

Publicerad:
Anfi beach på Gran Canaria är en av destinationerna när Ving öppnar sin sommarsäsong från Karlstad Airport.
Anfi beach på Gran Canaria är en av destinationerna när Ving öppnar sin sommarsäsong från Karlstad Airport. Foto: Ving

Många vill resa i påsk. Vings charterresor från Karlstad är under påskhelgen till 99 procent fullbokade:

– Det känns jätteroligt att vi äntligen är tillbaka med våra populära påskresor från Karlstad, säger Claes Pellvik, kommunikationschef Ving, i ett pressmeddelande.

Suget efter att resa igen efter pandemin har resulterat i extrema köer till Polisen för att boka pass – och för Vings semesterresor från Karlstad Airport har det lett till en 99-procentig beläggning på påskresorna.

– Det känns jätteroligt att vi äntligen är tillbaka med våra populära påskresor från Karlstad och gläds åt att värmlänningarna får flyga med vårt eget flygbolag Sunclass Airlines till Gran Canaria. Vi vet hur uppskattat det är att resa från sin regionala flygplats och vi kan konstatera att många värmlänningar hellre föredrar att leta sina påskägg i sanden än i Sverige, säger Claes Pellvik, kommunikationschef Ving.

Ytterligare två resmål

Maj markerar starten för Vings sommarsäsong. Utöver Gran Canaria startar även linjer till Rhodos under maj samt mellan den 10 augusti och 5 oktober, och 9 augusti till 4 oktober till Mallorca.

På vissa resmål gäller fortfarande vissa inresekrav även om många har slopat dem under den senaste tiden.

– Över hälften av de som reser med oss i påsk väljer att bo på något av våra vuxen- och familjehotell och det är framför allt de välbekanta och klassiska destinationerna som bokar bäst. Vi kan också se att det är många som väljer att boka till vår av- och ombokningsförsäkring som ett utökat skydd. Det är en extra trygghet som vi vet att många uppskattar och tycker är viktigt, i synnerhet i osäkra tider, säger Pellvik.

Artikeltaggar

FlygtrafikGran CanariaKarlstadKarlstads flygplatsResor

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.