Hoppa till huvudinnehållet

Peab ska sköta vägarna i östra Värmland

Publicerad:
Riksväg 63 är en av de vägar som ingår i underhållet.
Riksväg 63 är en av de vägar som ingår i underhållet. Foto: Lena Richardson

Det blir Peab som det närmsta fyra åren ska sköta vägunderhållet i Östra Värmland.

Det här innebär att det är Peab som dygnet runt de kommande fyra åren ska bevaka väglaget, utföra löpande inspektioner och se till att vägnätet är säkert och framkomligt.

På vintern innebär det snöröjning och halkbekämpning med beredskap dygnet runt och under resten av året handlar det om vägreparationer, avvattning samt uppsättning av vägmärken och vägräcken.

Allt som allt handlar det om 1030 kilometer väg, varav 270 kilometer är grusväg.

– Driftområdet är en mix av lantliga miljöer, som framförallt präglas av skogslandskap, och tätbebyggd stad med en ständig rytm av pendlare och transporttrafik. De mest trafikerade vägarna är riksväg 63 och 26, säger Jonas Lilja, arbetschef på Peab.

Kontraktet sträcker sig över fyra år med möjlighet till två optionsår och är värt cirka 188 miljoner svenska kronor. Totalt har Peab driftuppdraget för 22 av Trafikverkets områden och är därmed en av de största aktörerna på den svenska marknaden inom statlig vägdrift

Artikeltaggar

PeabTrafikVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.