Hoppa till huvudinnehållet

Karlstads kommun satsar över 50 miljoner på ny asfalt

Publicerad:
Kommunen satsar över 50 miljoner på ny asfalt.
Kommunen satsar över 50 miljoner på ny asfalt. Foto: Joachim Lagercrantz

Den första veckan i april inleds arbetet med att asfaltera bilvägar och gång-och cykelvägar. Satsningen kommer att kosta mer än 50 miljoner kronor.

– Målet är att vi ska ha ett bra underlag på så många gator och vägar som möjligt, inte bara de mest högtrafikerade, säger Anders Svärdh, gatuingenjör på teknik- och fastighetsförvaltningen.

Ett stort fokus för året blir att asfaltera villagator. Romstad, Strand, Sommarro, Marieberg och delar av Kvarnberget kommer att få helt ny beläggning.

I Skåre ska Centrumvägen, flertalet villagator och nya gång- och cykelvägar asfalteras. Utöver detta kommer kommunen att göra kompletterande beläggningsarbeten i bland annat Vålberg, Älvenäs och Norsbron.

Dåligt underhåll

Underhåll av vägar och gator i kommunen har varit eftersatt och därför arbetar man nu långsiktigt för att komma i kapp. Under årets satsar kommunen 28 miljoner utöver det som ingår i grundramen för asfaltering. För pengarna får man nytt ytskikt på omkring 30 kilometer vägar och 10 kilometer gång- och cykelvägar.

– Det känns bra att vi kunnat satsa extra resurser de senaste åren på beläggningen för att minska det eftersatta underhållet snabbare och så småningom kunna ha en bra standard på våra vägnät, säger teknik- och fastighetsnämndens ordförande Henrik Lander (C).

Arbetet med asfalteringen pågår till och med november förutsatt att vädret tillåter.

Artikeltaggar

ÄlvenäsAnders SvärdhHenrik LanderKarlstads kommunKvarnbergetMariebergNorsbronRomstadSamhälleSkåreSommarroStrandVägarVålberg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.