Hoppa till huvudinnehållet

Efter två år med restriktioner – nu laddar Färjestadstravet för publikfest

Publicerad:
Efter två år kan Färjestadstravet hälsa publik välkommen tillbaka till långfredagstravet. Travbanechefen Marie Svensson ser fram emot en ny traditionsenlig publikfest.
Efter två år kan Färjestadstravet hälsa publik välkommen tillbaka till långfredagstravet. Travbanechefen Marie Svensson ser fram emot en ny traditionsenlig publikfest. Foto: Helena Karlsson

Färjestadstravets stora familjefest på långfredagen närmar sig. Travbanechefen Marie Svensson är optimistisk och tror på en ny publikfest.

Efter två år med publikrestriktioner kan Färjestadstravet nu ladda för en ny folkfest på långfredagen – en tävlingsdag som brukar kunna locka 5 000–7 000 åskådare. Marie Svensson ser med spänning fram till årets tävlingsdag.

– Man har egentligen ingen aning, nu när det har varit stiltje i två år – kommer folk? Men samtidigt är det så att det här brukar vara en folkfest och vi planerar för att vi ska ha lika mycket publik som vi hade innan corona, säger Marie Svensson.

Vad tror du – blir det en ny publikfest?

– Jag är optimist och tror att det kommer bli mycket folk. Jag tror att det finns ett sug efter att göra någonting. Det händer inte så mycket för barnfamiljer. Jag tror att det finns många som har blivit intresserade av trav, i alla fall spelet, under pandemin. Är det så att barnen också har något att göra på området blir det en familjefest för att alla får ut något av det.

Under normala omständigheter brukar långfredagstravet locka 5 000–7 000 besökare.
Under normala omständigheter brukar långfredagstravet locka 5 000–7 000 besökare. Foto: Lisa Olaison

Arbetet med aktiviteter kring travtävlingarna har varit i gång länge och det är stort sug bland företag och andra aktörer efter att vara med.

– Det är många som hör av sig och vill samarbeta, men det är väl också för att det har stått still så länge – det är många som vill synas. Vi säger inte nej till någon, vi bara tar in. Vi tänker att ju fler saker man kan göra på ytan, desto bättre kommer det bli. Förutom travet då – som ändå är det viktigaste, säger Marie Svensson.

Det blir bland annat hoppborgar, prickskytte, påskparad och möjlighet att prova att köra häst med banans travskola – för att nämna några kringaktiviteter.

Sportsligt ser tävlingarna ut att bli en höjdare på nytt. En extra krydda blir hemmahästen San Moteur – tränad av Björn Goop och uppfödd och ägd av hans morbror Håkan Arvidsson – som siktas mot start i huvudloppet Prins Carl Philips Jubileumspokal.

– Det blir en hemmahäst i dubbel bemärkelse, bara den håller sig frisk och startar. Det känns superkul, säger Marie Svensson.

Artikeltaggar

Björn GoopFärjestadstravetFärjestadstravetHåkan ArvidssonKarlstadMarie SvenssonNyheterSportTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.