Hoppa till huvudinnehållet

Björka i händelsernas centrum – igen: ”Kan bara skratta åt det”

Publicerad:
BIK-kaptenen Henrik Björklund.

Henrik Björklund var åter i händelsernas centrum i Mora. Han kvitterade till 2–2 i den andra perioden och under pausintervjun med Cmore passade Mora på att spela låten ”Moviestar” för fulla muggar i arenan.

– Det är bara att skratta åt det, säger han.

Henrik Björklund blev utbuad under den förra matchen mot Mora. Detta efter att han, enligt hemmapubliken, gått omkull alldeles för enkelt i en crosschecking-situation.

Han blev anmäld till disciplinnämnden och om han skulle fällas blir följden troligtvis böter.

I den andra perioden blev ”Björka” intervjuad av Cmore mitt på isen i Smidjegrav arena. Då passade hemmalaget på att spela låten ”Moviestar”.

– Det är bara att skratta åt det. Finns inte så mycket annat att göra, säger ”Björka”.

Hemmapubliken skrek mer än gärna på ”Björka” under matchens gång.

– Jag har varit i den här ligan länge och är inte den mest uppskattade spelaren i motståndararenorna. Det är så det har varit. Jag är alltid taggad och tycker det är kul när det blir lite livat. Jag älskar det.

– När jag väl är på isen hör jag inte så mycket men jag vill vara i hetluften. Sedan är väl inte den här grejen något man vill förknippas med.

”Björka” stod för kvitteringsmålet fram till 2–2 i den andra perioden.

– Jag blev uppsatt i den positionen som jag vill ha. ”Linkan” stod och störde deras målvakt och deras kille kom upp och störde. Då kunde jag ”skjuta med honom”. Jag fick komma nära och sikta.

”Studsade tillbaka”

Lagen följdes åt målmässigt igenom hela matchen.

– Vi studsade tillbaka fort efter alla deras ledningsmål egentligen. Det är en jäkla styrka. Att vi aldrig ger oss. Vi känner att vi är starkare.

David Lilja kvitterade till 4–4 med lite mindre än sex minuter kvar att spela. Matchen gick till förlängning där Aleksi Rekonen avgjorde redan efter 1.15.

– Det var en tajt match. Jag tycker att vi har gjort två väldigt bra insatser här nu. Det var skönt att vi lyckades få med oss denna seger.

Nu vänder BIK hemåt med 3–1 i matcher och chansen att avgöra på lördag i Nobelhallen.

– Vi visste att det skulle vara jämna matcher. Vi har en bra grund som vi ska fortsätta att jobba på. Slipa på några detaljer och sedan vara riktigt taggade på lördag. Då ska vi göra allt för att ta oss vidare till nästa steg.

Lilja räddade BIK-matchen till förlängning: ”Vi slutar aldrig jobba”Rekonens jubel: ”De var trötta”BIK vinnare efter Rekonens avgörande i förlängning

Artikeltaggar

BIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagHenrik BjörklundIshockey

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.