Hoppa till huvudinnehållet

Insändare. Prioritera fartsyndare vid skolorna i stället

Publicerad:
”Kom till valfri skola och dra in lite körkort”, skriver insändarskribenten.
”Kom till valfri skola och dra in lite körkort”, skriver insändarskribenten. Foto: Yvonne Åsell / SvD / TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Det verkar som att Polisen i Bergslagen har svårt att värdera och prioritera sin verksamhet. Man kunde läsa på nwt.se 25 mars att man tagit krafttag mot fartsyndare i centrala Karlstad, närmare bestämt på Museigatan.

Ja, trafikregler gäller även där, men varför tog man inte cykeln som körde lika fort som bilen? Åter till min egentliga fråga. Hur tänker man här med prioriterade uppgifter? Jag och många med mig bor i närheten av våra skolor. Till dessa ska det med lata föräldrar åkas bil morgon som eftermiddag. Var är polisen då? Kom till valfri skola och dra in lite körkort, jag kan garantera 5-7 indragna körkort på Ekrotsvägen dagligen mellan 7:15-8:15 och säkert ett dussin fortkörningar. Att döma av mina arbetskollegor så finns denna problematik på flera platser i Karlstad. Det blir därför direkt stötande att läsa om dessa insatser och irriterande när man passerar er i någon buske utmed en genomfartsled utan bebyggelse när ni när som helst kan göra en insats där folk bor och lever. Köp fler omärkta videobilar till dessa leder/motorvägar och lasra i våra bostadsområden i stället för på motorvägsbroar och andra meningslösa platser.

Fredrik

Artikeltaggar

InsändareTrafikbrott