Insändare. Anställ fler i omsorgssektorn

Insändare
PUBLICERAD:
”Det måste få kosta att ändra på detta system med delade turer”, skriver insändarskribenten.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Jag läste med intresse om att ta bort de delade turerna i omsorgssektorn. Detta ”problem” finns inte bara i Karlstad kommun utan dessvärre i flera kommuner.

Jag håller fullständigt med undersköterska Eva Hassel Afzelius i hennes bedömning av saken. HR-chefen Susanne Gustafsson borde ta signaler från sin personal mer allvarligt och ge politikerna i kommunen besked att här måste en ändring till så att personalen får bättre arbetstider. Det har ju dessvärre visat sig genom många år att politikerna sticker huvudet i sanden och hoppas på det bästa. Det måste få kosta att ändra på detta system med delade turer och därmed anställa flera i omsorgssektorn.

Bgb pensionerad sjuksköterska

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.