Hoppa till huvudinnehållet

FBK:s glädjebesked – stjärnan går mot comeback

Publicerad:
Gustav Rydahls prognos inför fredagen är positiv.
Gustav Rydahls prognos inför fredagen är positiv. Foto: JEANETTE DAHLSTRÖM

Färjestads skadeläge ljusnar allt mer. Jacob de la Rose var tillbaka direkt och planen är att Gustav Rydahl ska träna med övriga laget under torsdagen.

– Och imorgon blir det nog faktiskt så också, säger Tomas Mitell som haft positiva tongångar kring sin center hela veckan.

Gustav Rydahls vara eller icke vara har varit veckans stora följetong. Coach Tomas Mitell har flera gånger trott på träning nästa dag, men nu verkar det vara dags.

– Vi räknar med att han är med imorgon, och nu blir det nog faktiskt så också, säger Tomas Mitell.

Hade han till och med spelat om det var match idag?

SUPERLIVE: Senaste nytt om FBK och slutstriden i SHL

– Mycket möjligt.

Morgondagens pass blir det första tillsammans med övriga laget sedan matchen mot Växjö i torsdags för Rydahl.

– Han har cyklat och gymmat och är i fysisk form. Det är klart att han hade velat vara på is med laget, men han är bra tränad så jag är inte orolig över det.

Jacob de la Rose drog till sig en del oroliga blickar när han lämnade isen under tisdagen, men man kunde snabbt konstatera att det inte var någon större fara.

– Han fick en smäll som tog lite illa, men redan efter lunch var det lugnt att han skulle träna idag. Ingen fara på taket där.

Talangens landslagsuttagning kan skapa problem för FBK: ”En intern diskussion”Nytt poddavsnitt: Är Skellefteå mission impossible?FBK-kaptenen om underdogstämpeln: ”Skiter i vad folk säger, jag vill bara vinna”

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrGustav RydahlIshockeyTomas Mitell

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.