Hoppa till huvudinnehållet

Båtbussarna: Det här kan bli sommarens nyheter

Publicerad:
En del nyheter föreslås för båtbussarna inför årets säsong.
En del nyheter föreslås för båtbussarna inför årets säsong. Foto: Tommy Andersson

Ljuset återvänder och årets båtbuss-säsong närmar sig.

Inför sommaren föreslås flera linjer få delvis nya sträckningar.

Båtbusstrafiken i norra Vänerskärgården kommer att fortsätta även i sommar. Nästa vecka föreslås kollektivtrafiknämnden besluta om årets rutter.

I underlaget framgår det att det kan bli några förändringar i år:

  • Linje 90 mellan Inre hamn i Karlstad och Björkås kan förlängas ungefär en halv kilometer för att kunna nå ett kafé i Knappstad de dagar som kaféet har öppet.
  • Linje 95 mellan Karlstad och Kristinehamn är mest väderberoende och föreslås gå under en längre period, men färre dagar per vecka. Förslaget är att turen från Karlstad också ska fortsätta till centrala Kristinehamn.
  • Linje 96 i Kristinehamns skärgård föreslås få en ny hållplats på Kalvön.
  • Linjerna 97 och 98 kan även börja gå till Vålberg efter önskemål från Vålbergsbor. Förslaget innebär att Vålberg blir ny ändhållplats för linje 97, medan linje 98 föreslås gå mellan Vålberg och Borgvik.
  • Linje 99 mellan Lillängshamnen och Söön vid Hammarö är väldigt populär och därför föreslår förvaltningen att antalet turer fördubblas.

Enligt förslaget innebär de här förslagen en ökad kostnad med 340 000 kronor. Trafiken finansieras av de kommuner som ingår: Karlstad, Hammarö, Grums och Kristinehamn.

Kollektivtrafiknämnden fattar beslut i frågan på tisdag.

Artikeltaggar

BåtbussBorgvikGrums kommunHammaröHammarö kommunKarlstadKarlstads kommunKollektivtrafiknämnden Region VärmlandKristinehamnKristinehamns kommunRegion VärmlandTrafikVålbergVänern

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.