Hoppa till huvudinnehållet

FBK:s centerplan – de kan ersätta stjärnorna om läget inte förbättras

Publicerad:
Reporter Markus Strömberg
Markus Strömberg
markus.stromberg@nwt.se
Jacob de la Rose tvingades kliva av isen när Färjestad tränade under tisdagen.
Jacob de la Rose tvingades kliva av isen när Färjestad tränade under tisdagen. Foto: JONAS LJUNGDAHL

Gustav Rydahl vilades från ännu ett ispass och mot slutet klev Jacob de la Rose av isen med ett vrål som hördes i hela Löfbergs arena.

Tomas Mitell hoppas på spel för båda två på fredag, men har också ett par potentiella ess i rockärmen om det visar sig att Färjestad blir tunna på centersidan.

Färjestad har ända sedan i fredags tränat utan Gustav Rydahl. Han vilades återigen under tisdagen och läget är oförändrat, enligt FBK-tränaren Tomas Mitell.

– Dag till dag, jag hoppas han är på is imorgon och räknar med att han spelar på fredag, säger han.

Under träningen dök i stället ett annat potentiellt orosmoln upp på FBK-himlen.

Mot slutet klev Jacob de la Rose av isen med ett rejält vrål.

Hur är läget med honom?

– Bra fråga... Vet ej. Men det såg inte så allvarligt ut. Han gick av själv så det ska inte vara något knä eller liknande, vi får se.

Vilka ser du som centeralternativ om det ändå skulle visa sig vara skador på båda två när serien börjar?

– Det är dem vi använt tidigare. Per Åslund har hoppat in, Martin Johansson och även Victor Ejdsell. Det är den trion jag tänker på i första hand. Det är klart att vi i så fall skulle bli tunna på forwardssidan även om Carl Jakobsson och Lucas Forsell är redo. Vi vill ha alla skadefria såklart.

På den positiva FBK-fronten var Oscar Lawner tillbaka på is, dock en kortare stund innan övriga laget och iklädd gul tröja.

– Ungefär som vi trodde. Det går åt rätt håll, han är inte redo att träna för fullt imorgon men sen tar vi det därifrån.

I övrigt börjar både Mitell och gruppen känna att det drar ihop sig inför fredag.

– Nu har vi tränat två dagar i rad och då tycker nog både spelare och tränare att det är dags att spela match. Men vi får gnugga på i två dagar till.

Läs också

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrGustav RydahlIshockeyJacob de la RoseTomas Mitell

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.